[]

Kurabiye yapımı hk (vol.3)

Merhaba
Mükemmel kurabiyeyi yakalama yolunda devam ediyoruz (peh peh peh)

Dün akşam Atom Kurabiye (www.nefisyemektarifleri.com) yaparken hamuru önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 17 dk pişirdim. Üzeri ve özellikle altı hafif renk aldı ve kıtır oldu, ama içi yeterince pişmemiş gibi hamurumsu oldu. Bir dahakine her tarafının eşit ve gerektiği kadar pişmesi için ne yapabilirim?

Yoksa sorun tarifteki oranlarda mıdır:

150 gr tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3 - 3,5 su bardağı)

 
fırın içi sıcakları değerleri çoğu fırında değişiklik gösteriyor.

tarife göre ilk seferde doğru sıcaklığı bulamamış olmanız normal.

siz aynı ölçülerde 150 derecede 20-25 dk pişirdiğinizde sorun çözülecektir.

genel kural olarak içi pişmemiş dışı kızarmış durumdaki fırınladığınız tüm yiyeceklerde sıcaklık fazla gelmiştir. bu durumlar düşük sıcaklıkta uzun vadede pişirmelisiniz.
  • islergucler2  (01.04.16 08:04:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.