[]

doğum günümü vodafone bile kutlamadı.

23 yaşındayım, çevrem tarafından sevildiğimi düşünüyordum ama bugün toplumun beni git gide dışladığı gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kaldım.

bugün benim doğum günüm, hem sarh.. öhöm. doğum günümü kutlayan sayısı 5, bunlardan 4'ü ev arkadaşım. evet hücre evinde kalıyorum ben.

vodafone, iş bankası, ziraat bankası, ve ilişki halinde olduğum daha bir çok firma da doğum günümü görmezden geldi. oğlum doğum günüm veritabanında kayıtlı, doğum günü olan üyeye de otomatik olarak sms gidiyor zaten. ek bir şeye gerek yok ki. bu nasıl iştir? serverlar da mı bana kıl? hadi bir firmada olur anlarım, hiçbir firma mı atmaz? bir tek mavi jeans bu ay alışveriş yaparsam ekstra kartuş puan kazanacağımı söyledi, ama param olmadığı için anlamsız bir hediye oldu.

kız arkadaşım yok, işin kötüsü artık kız arkadaşım olmamasını dert etmiyorum çünkü çevremde insan kalmadı. cinsiyetleri artık benim için 3. hatta 4. planda. akciğerler de öyle.

ben neden bu kadar yalnızım lan? eskiden toplum beni anlamıyor derdim ama gün geçtikçe mal olduğuma kanaat getirmeye başladım. çok samimi 2 arkadaşım var, bunlar birbirlerinin doğum gününü pastalı partili falan kutluyorlar ama benim doğum günümde sadece biri aradı. parti falan yapamazlar gerçi ben başka şehirdeyim de ne bileyim. diğeri aramadı bile lan.

amına koyim ben böyle hayatın. fok balıklarından bile yalnızım.

 
Facebook kullanmıyor musun? Genelde orada gorup hatırlıyorlar.


  • damdanakan  (01.04.16 04:01:28) 
doğum günü denen şey=facebook artık. insanlar oradan görüyor sadece. artık doğum günlerini hatırlama diye bir şey kalmadı ne yazık ki. veya kendi doğum gününü kendin pazarlayacaksın başka çaresi yok ki o da hoş bir şey değil bence. facebook'umu kapattıktan sonra ilk fark ettiğim şey bu olmuştu benim de hiç de yalnız bir insan olmamama rağmen. doğum günümü kutlayan insan sayısındaki düşüş çok fenaydı. aman sitret o kadar da önemli bir şey değil boşver.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.04.16 04:14:52) 
feysbuk kullanıyorum, acı verici olan da bu. :/


  • banagazozalnuri  (01.04.16 04:26:59) 
o zaman ciddi sıkıntı var :(


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.04.16 04:36:19) 
Ben de Facebook'tan kaldırdım doğum günümü. 4-5 kişi dışında arayan soran olmadı. Herkes yalnız, kendi kendine eğlenmeyi öğrenmek lazım.


  • [silinmiş]  (01.04.16 06:52:05) 
Mutlu yıllar. Facebook u kapattım aylar önce. Benim de başıma aynısı gelecek önümüzdeki ay


  • hasmetizm 2046  (01.04.16 08:30:21) 
Yıllardır bulamadığım huzuru erken yaşta bulmuşsun ne güzel işte. Sevmiyorum dememe rağmen elbet malın biri hatırlayıp herkese yayıyor ayar ediyorlar beni.


  • Kovacic  (01.04.16 08:38:36) 
geçmiş de olsa doğum günün kutlu olsun.herkesin doğum günü kalabalık partilerle geçmiyor sonuçta,o tarihi aklında tutup arayan sayısı az oluyor yani.

ama senin olayına gelirsek ,o iki arkadaşından bahsettiğin yere kadar yalnızlığın senin tercihin olduğunu düşünmüştüm.ama buradan sonra sende bir sorun olabileceğini düşündüm.insanlara nasıl davrandığını genel olarak gözlemle bence.benzer bir şey yaşamıştım 3 kişi çok çok samimiydik , arada bariz bir olay geçmemesine rağmen içimizden biri için güzel şeyler yapmak ikimizin içinden gelmiyordu.bunun sebepleri vardı.senin için de olabilir.
  • aquarium  (01.04.16 09:05:17) 
Sakin ol şampiyon.

Doğum günü bu kadar ciddiye alınacak bir şey değil bir kere. Benimkini de annem babam kutluyor, kardeşim unutuyor mesela. Arkadaşlarımdan da birkaç fil hafızalı olan belki hatırlar kalanı bilmez, tıpkı benim de birçoğununkini bilmediğim gibi.

Birlikteyken eğlenebiliyor, muhabbet edebiliyorsanız siktir et doğum gününü kutlamasınlar ne olacak.
  • chicha  (01.04.16 09:33:38) 
takılma böyle şeylere. ben de facebook'un ilk yıllarından sonra (ergenliği atlatmama denk geliyor) doğumgünümü kaldırmıştım. sırf bildirim gitti diye kutlamaları beni aşırı irrite ediyordu. hatta her doğumgünümde kutlamayan oldukça aşırı manyakça ve anlamsız bir keyif alıyorum "hepinizin ağzına sıçayım pis samimiyetsizler" diye.


  • piremses  (01.04.16 10:04:31) 
onu bunu siktr et hacı, doğum günün kutlu olsun. nice mutlu, sağlık dolu yaşlara..!


  • coder6006  (01.04.16 10:11:54) 
lan çevrende doğum gününü kutlayan ama arkandan da bir sürü iş çevren gereksiz tip olmasından daha iyidir yine de. Doğum günlerine zerre önem vermem ama doğum günün kutlu olsun.


  • bartholomew87  (01.04.16 11:07:44) 
facebooktan kaldırdığımdan beri benimde bir iki arkadaşım hariç hatırlayanım pek olmuyor. Bunu kişisel algılama bence.


  • alaimisema  (01.04.16 11:14:29) 
nice mutlu yıllara dostum.


  • tantunisultansüleyman  (01.04.16 11:24:43) 
öncelikle doğum günün kutlu mutlu olsun, nice güzel senelerin olsun.
facebook olmasa bir tek hatırlayanım ablam ve kız arkadaşım. facebook ile beraber kutlayan sayısı 6-7..

çok önemli bir durum değil bu boşverin, ben doğum günü bile kutlamıyorum.
  • mrtkbl  (01.04.16 11:31:16) 
en son ilkokul 4. sınıfta doğum günü kutlamıştım. bu tarz durumlardan pek hazzetmiyorum, önem vermiyorum açıkçası. sana da aynısını tavsiye ederim, boşu boşuna gerilmezsin o gün. 3-5 sevdiğinle mutlu bir gün geçirirsin olur biter.

son olarak, doğum günün kutlu olsun.
  • köstebek kurabiye  (01.04.16 11:36:14 ~ 11:36:42) 
proletar +1, dogum gunun bir meta, satmasi icin facebook'ta reklamini yapman lazim. artik boyle.


  • ezeriko  (01.04.16 11:36:34) 
vodafone, iş bankası ve ziraat bankası müşteri temsilcilerini arayarak "doğumgünlerimizi neden kutlamıyorsunuz, bu kadar mı hatrımız yok, adiler, ayıp değil mi?" diye çemkirelim :)
doğumgünün kutlu olsun. hepimiz yalnızız, bir şey değil.

  • shadowcat  (01.04.16 19:08:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.