[]

her terapiden sonra moralimin bozulmasi

Yani tam tersi olması gerekmiyor mu? Görece dengeli bi ruh haliyle gitsem de terapiden çıktığımda berbat hissediyorum kendimi. Her seferinde aynı şey oluyor. Sorun nerede?




 
sorunlarınla yüzleştiğin, o an onları unutmayı değil hatırlamayı seçtiğin için olabilir. psikiyatr değilim ama şahsi yorumum bu.


  • olutaklidi  (31.03.16 23:55:15) 
@acediac: daha çok deşilmiş gibi sanırım. sıkılıyorum da tabii ama sanki yargılanmışım gibi hissediyorum.

yani doktor ısrarla aynı şeyleri söylüyor, aynı taktikleri veriyor ama ben bir türlü hayata geçiremiyorum bunları.
  • damdanakan  (01.04.16 00:24:45 ~ 00:27:31) 
Çoğumuz hoşlanmadığımız olayları ya da herhangi bi şeyi kendimize hatırlatmama eğilimindeyizdir. Bunlar hatıra gelince de istemsizce moralimiz bozulur, hatta sorun olarak görmediğimiz bi' şey anlatıldığında bile bunun üzerine yoğunlaşıldığı için potansiyel bi' sorun olur ve bununla yüzleşmek bizi rahatsız eder.


  • misir curcunasi  (01.04.16 00:57:17) 
Bence sorun yok. Hatta Olması gereken oluyor. bu, işe yaradığının göstergesi... sıkıntı yapma, uzun vadede iyi şeyler oluyor


  • dene  (01.04.16 01:17:49) 
taktik vermeleri normal mi? bir terapistten beklemezdim boyle bir sey..


  • bir varmis bir yokmus  (01.04.16 01:39:24) 
terapistin taktik veriyor oluşu bana da tuhaf geldi.
kendini kötü hissetme nedenin bazı şeylerin farkına varıyor olmansa bu normal ama neden terapistin yargılayıcı yaptırımcı tavırlarıysa orada terapistten kaynaklanan bir sorun var gibi.

  • treize  (01.04.16 01:53:54) 
yanlış kelime kullandım sanırım. yani bi şeyleri farkettirmeye çalışıyor diyelim. "şöyle yapsan, bi de bu açıdan baksan" falan. yoksa yargılayan, yaptırımcı bi tavrı yok. naif bi tip zaten.

işin kötüsü, söylediklerinin ben de farkındayım ama benimseyip hayata geçiremiyorum. büyük direnç gösteriyorum.
  • damdanakan  (01.04.16 01:59:29) 
Yaşadığın travmaları beynin bilinç altına itekler hatırlamamak için. Yaptığın iğrenç bir resmi çöpün en dibine atmakla aynı mantık. Ama birisi gelip çöpü kurcalamak zorunda kalırsa, dökmek zorunda kalırsa, kendi döktüğü başka bir şeyi aramak zorunda kalırsa senin koyduğun o iğrenç resmi de görür değil mi?

Bazen yaşadığın travmaları bilinç altından çekip günlük hayatta seni dağıtacak anılar yaşarsın. Eski sevgilin olur, çocukken yaşadığın tacizler olur, olur da olur... Terapinin amacı onları bilinç altından çıkartmak, yüzleşmeni sağlamak, ve birisi gördüğü zaman güçlü durmasını öğrenmektir.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (01.04.16 02:23:04) 
şimdi belki yanlış anlıyor ya da yorumluyor olabilirim ama terapistin "şöyle yap", "şu açıdan bak" demesi de pek doğru değil gibi. onun sizi düşünmeye itmesi, öz farkındalığınızı arttırmanız ve ne yapmanız gerektiğini kendiniz bulmanız için alttan alttan sizi yönlendirmesi gerekiyor. siz direnç gösteriyor olabilirsiniz ama terapiye devam ettiğinize göre bir şeyleri değiştirmeye kararlısınızdır muhtemelen. bu direnci kırmanız için size sıkmadan, "deşilmiş" hissetirmeden yol arkadaşlığı etmesi gerekmez mi?
terapi sırasında farkında olarak veya olmayarak bastırdığınız, bilinçaltına ittiğiniz hatta gerçekten unutup hiç hatırlamadığınız şeyler ortaya çıkıyorsa sarsılmanız kaçınılmaz. ne var ne yoksa bulup yüzleşip kabullenip sonrasında kuracağınız dengeli ruh haliniz daha kalıcı olacaktır. bu süreç sancılı ama tabi "buldum çözdüm hoop" diye bir anda olamıyor.

  • treize  (01.04.16 11:55:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.