[]

uykunun yetmemesi ?

günde 7.5-8 saat uyuyorum.bence normal hatta genel kanıya göre fazla bile.
ama gece çok çabuk uykum geliyor.
sabah 7 bucukta uyanıyorum gece 10-10 bucuk gibi uykum gelmeye başlıyor zar zor dayanıp 11de yatıyorum,bazen 12de.gece uykum hiç bölünmez kaliteli uyuduğumu düşünüyorum aslında ama erkenden uyumak istemiyorum.şu an deli gibi uykum var mesela yatsam uyurum.ama 7 8 saat uyudum yetmesi lazım değil mi neden oluyor ne yapabilirim?


 
bana da yetmiyor. günde min 10, max 13 saat uyuyorum anca kurtarıyor.


  • sta  (31.03.16 22:12:32) 
@konusma ben konusuyorum daha bitirmedim yok hamile olmadan öncesini yazdım zaten. normalim bu.


  • sta  (31.03.16 22:30:11) 
ya cok yoruluyorsundur, ya cok streslisindir, ya metabolik sıkıntıların vardır. secenek cok yani, bunları sen gözlemlersin en iyi.

normalde benim uyku surem 8 saattir, ama son dönemde 9-10dan az uyumuyorum, hep depresyon bunlar.
  • galandar kostumu  (31.03.16 23:02:28) 
8 saat omrumun hic bir bolumunde yetmiyor bana.
Sta nin dedigi gibi 13 saat anca yetiyor.

  • brnbrs  (31.03.16 23:30:18) 
çok uyumanın nedenlerinden biri de gözle ilgili sıkıntılar.Gözlerinizi fazla yoruyor olabilirsiniz gün içinde.Bilgisayara çok fazla bakmamaya çalışın.

Muhtemelen uyku kaliteniz kötü.Uyuduğunuz oda yeterince havalandırılmıyor da olabilir yada üst solunum yollarında kaliteli nefes almanızı engelleyen sıkıntı da olabilir
  • turkuaz  (31.03.16 23:47:31) 
sabit bir uyku düzeni tutturmalısın, belki bir doktora gidip danışabilirsin, aytıca her kişinin uyku ihtiyacı farklıdır. TED'te bu konu ile ilgili videolar yardımcı olabilir.


  • bartholomew87  (31.03.16 23:50:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.