[]

ot, otlak ve kafa dergilerinden

hangisi okunmaya değer? hangisi bi adım onde ya da farkli




 
Hepsi çöp gözümde. IAN Edebiyat, Kitap-lık, Notos alınabilir. Bir de bu ay Karakarga diye bir dergi çıkmaya başlıyor. O da ümit vadediyor.


  • microfiction  (31.03.16 20:53:35) 
çöp olup olmaması beklentinize göre değişir.sağlam bir edebiyat dergisi istiyorsanız hafif kalırlar.ama eğlenceli vakit geçirmelik, çeşitli hoş yazılar okumak istiyorum diyorsanız okuyabilirsiniz bence.
saçma insanlara yazar diye sayfa ayırabiliyorlar ama içinde hoşunuza gidenler de olacaktır.saydıklarınızdan kafayı okudum sadece fena değildi.şu iyidir diyemem ama çöp diye önyargılı yaklaşmayın bence alıp deneyin.ayrıca ben bu dergilerin kitap-lık notos gibi dergilerle aynı kulvarda yarıştığını düşünmüyorum popüler edebiyat dergisi ayrı bir şey, kafa, ot sorulunca notos önerilmesini anlamıyorum.

  • aquarium  (31.03.16 21:30:08 ~ 21:32:58) 
Ot


  • balik kraker  (31.03.16 22:07:24) 
@aquiarium

Hazır popüler dergiler ve edebiyat dergileriyle ilgili güzel bir duyuru açılmışken müsaadenizle konuyu biraz uzatmak istiyorum. Ben Ot ve Kafa'yı almıştım bir iki kere. Fakat mesele şu ki dediğiniz "eğlenceli vakit geçirme, çeşitli hoş yazıları okuma" amacını da bu dergilerle tatmin edemedim ben. Yoksa bu dergiler ilk çıkmaya başladıklarında çok ümitliydim. O keyifli zaman geçirme kısmını Notos'un 'Aganta' bölümündeki yayıncılık ve edebiyat dünyasından haberler ya da güzel bir öykü bana daha çok yaşatıyor. Ki zaten Notos, Kitap-lık, IAN Edebiyat falan öyle ağır akademik metinlerin olduğu dergiler değil. Geri kalan Ot, Kafa ve türevi dergiler beni keyifli yazı okumak anlamında da kesmiyor. Tabii şu dediğiniz doğru: all girls dream önce kendisi bir alsın, baksın, ona göre karar versin.

Bu arada yukarıda da demiştim, Karakarga diye bir dergi çıkmaya başladı. Henüz almadım, kapağından yazarları ve çizerleri gördüm sadece. Alıp göreceğim nasılmış. Ot ve türevlerinden daha iyi olmasını umuyorum şimdilik. (Onda da bir çalıntı kapak mevzusu var. Çalıntı mı yoksa Believer dergisine bir "saygı duruşu" mu, bilmiyorum)
  • microfiction  (01.04.16 19:13:09) 
@microfiction yok ben notos ve kitaplik icin agir demedim zaten.yani nasil desem ot kafa kafkaokur vs onlar ayri bir grup gibi geliyor bana.daha populist daha birkac sayfa karistirip gecmelik gibi.notos seven zaten notos okur.ben de seviyorum ama ot dergisiyle eglenen de onunla eglensin onu demek istiyorum.soran kisi zaten bunlardan hangisi diye sormus.o tarz bir sey ariyor yani.notos ve kitaplik benzemiyor ki bunlara.onun istedigi tarz baska.bir edebiyat dergisi onerin diye sormamis ki.


  • aquarium  (01.04.16 19:52:32) 
Yukarıdaki üç seçenekten birine cevap vermek için ot dergi dedim.
Dışarıda, bir kafede vakit gecireceksem ot favori dergim.
Eğlencelik hafif okunur bir dergi bana göre.

Karakargayi merak ettim. Ben de bakinayim.
  • balik kraker  (02.04.16 00:20:54) 
@aquiarium tabii onlarla keyifli vakit geçiren varsa geçirsin ama benim dişimin kovuğuna gitmiyor. all girls dream de "hangisi okunmaya değer" demiş. ben de hiçbirini okunmaya değer bulmadığımı, çöp olarak gördüğümü ifade ettim. notos türü dergileri sormamıştı ama onları da okumaktan keyif aldığım dergiler olarak saymak istedim. mesele bundan ibaret. Karakarga'yı aldım, henüz okumadım ama şöyle yarım yamalak göz attım. şimdilik aynı kategorideki ot ve türevlerinden daha dolu geldi. tabii kutlukhan perker başında olduğu için oldukça çizgi ağırlıklı bir dergi.


  • microfiction  (04.04.16 00:26:58 ~ 00:27:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.