[]

kalçada nedeni tespit edilemeyen ağrı

hiç spor yapmamış biri olarak birkaç ay önce 1 aylığına spor salonuna gitmiştim. orada prone leg curl (rasmedical.com ) ve birkaç tane daha farklı kalça bölgesini çalıştıran hareket yaptım.
bırakmamın üstünden birkaç hafta geçtikten sonra sağ kalçamın tam iç tarafında sanki kas yırtılması varmışçasına bir ağrı peydah oldu. bazen çok şiddetli oluyor, uzandığım yerden doğrulamıyorum. yürürken, yük kaldırır/taşırken hiç bir şey yok. oturduğum yerde biraz kendimi sıkıp ıkınınca ağrı çok bariz ve şiddetli hissediliyor. çoğunlukla geceleri kendini hissettiriyor. bazen de ağrıdan hiç eser olmuyor, günlerce unutuyorum.
mr çekildim, ilaçlı mr çekildim, ikisinde de sonuçlarda hiç bir şey çıkmadı. (devlet hastanesinde)
ne yapsam ne etsem? yine kesintisiz ve uzun süre spora başlamak istiyorum ama korkuyorum bir yandan.

 
Spora ilk başladığımda benim de 2-3 hafta kalçama bıçak saplanması ve bacakta sanki birileri damarları çekiyormuş gibi ağrı vardı. Hatta işte kıvrandım bir gün üst bacak ve kalça ağrısından. Doktora gittim, hareketleri sordu ve leg curl'ü birkaç hafta ağırlığı 10 kg'da (normalde 20 ile başlamıştım) ve setleri 8-10 harekette (16 ile başlamıştım, 3 setti) sınırlı tutmamı istedi. Diğer hareketlere hiç müdahale etmedi. O arada bir kas gevşetici verdi. Siyatik tetikleyici etkileri olabiliyormuş. Yeterince ısınmadığından ve harekete alışkın olmadığından oluyormuş. Yavaş yavaş tempoyu arttırmamı, ağırlığı uzun bir süre sonra arttırmamı istedi.


  • aychovsky  (31.03.16 17:03:10) 
yani o ağrı devam ederken düşük ağırlıkta çalışmaya devam ettin değil mi? yanlış anlamadım?


  • dannycarey  (31.03.16 17:52:24) 
Bir hafta, on gün etmedim. Sonra ağrı azaldı, az ağrı ile düşük ağırlık, az tekrar ile devam ettim. 2-3 ayda bir önce setleri normal sayısına ulaştırıp, daha sonra ağırlığı arttırıp eski hale getirdim.


  • aychovsky  (31.03.16 18:08:35) 
Morarma ya da çökme yoksa muhtemelen mikro bir yırtıktır. Dinlendir, geçer.


  • arnold schwarzeneger  (01.04.16 09:58:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.