[]

KAtlanabilir mi normal mi bisiklet?

Kondisyonum iyi, mesela koşarken yüzerken ama bisklet sürmeyeli yıllar oldu. Arada sürüyorum tabi de uzun yol gitmedim.

İlk hedefim uzunçayırdan ataşehire gitmek olacak bisikletle ve 10 15 dakikalık yollar metrobüstne indikten sonra avrupa yakasında (tabi metrobüs kullanırsam).

Evim beylikdüzünde, kampüs c.bağda. Arada kampüse gideyim diyorum mesela 30 40 km. Metrobüs metroya da binebilirim tabi.

Amacım kazandırdığım parayı azaltmak, hiç vermemek ulaşım için ama mecburkalacağım bazı durumlarda ulaşıma. vakitten tasarruf için.

Sizn hangisini kullanıyorsunuz ne gibi zorlukları var ne akadar yol gidiyorsnz?

 
Ben katlanabilir bisiklet kullanıyorum 20 jant olanlarından, cok memnunum. En büyük artısı portatif olması tabii ki, iyi bir markadan alırsanız katlanmasi vs hem çok kolay oluyor, hem de sorun çıkarmıyor. Normal bisikletleri arabanın arkasına atmak bile zor oluyor. Bir de ben zaten minyon bir insan olduğum için diğer büyük bisikletleri kontrol ederken biraz sorun yaşıyorum açıkçası, bunda gayet rahatım.

Uzun yolda hiç kullanmadım, beylikduzu'nde oturuyorsaniz büyükçekmece sahili bilirsiniz. Genelde oralarda, site içinde ya da adalarda kullandım. Dolayısıyla uzun yol performansı nasıldır, bilmiyorum.


Katlanabilir bisikletlerdeki genel sorun frenlerdeymis sanırım çabuk bozuluyormus. Ben öyle bir sorun yaşamadım ama alırken dikkat edin. Bir de boyutları çok büyük olmadığı için iri insanlarda estetik olarak çok hoş durmuyor bence. Erkek arkadaşım 1.75 boyunda, o benim bisikletimi kullanırken normal duruyor ama bir arkadaşımız var, o kullanırken biraz komik duruyor açıkçası.

Normal bisikletlerin uzun yol performansları daha iyi tabii ki ama taşımak sorun iste. Arabada bile taşırken bir sürü ıvır ziviri var.
  • fraise  (31.03.16 11:44:11) 
diğer duyurularına da baktım, öncelikle paranın bir bölümünü türkçe kursuna ayırmanı öneririm. hem iş hayatında hem de normal yaşantında pek çok probleme sebep olabilir.

183cm-79kg'yim, katlanır bisiklet kullanıyorum. herhangi bir rahatsızlığı yok, 10-15km yol tepiyorum sıkıntısız, daha uzununa henüz çıkmadım, yazın tuzla'dan bostancı'ya gitme planım var sahilden :) uzunçayırdan ataşehire gitmekte zorlanabilirsin, yolda herhangi bir şekilde bisiklet sürebileceğin yer bulunmuyor :(
  • fakyoras  (31.03.16 12:14:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.