[]

İnsanlıktan Çıkmış Üst Kat Komşularıyla Baş Etme

Merhabalar duyurunun "mağaradan yeni çıkmış öküzlere" medeniyet öğreten duyarlı insanları;

Birkaç haftalığına Türkiye'deyim, annemin evinde kalıyorum. Annem hafta içi çok yoğun çalışıyor, akşam 7'den sonra eve geliyor. Dolayısıyla sabahtan akşama kadar evini tepesine yıkacak kadar gürültü eden komşularının ve onların davarlıklarının pek farkında değil. Bense geldiğim günden beri yukarı katta yaşayan yaşları "yaşlı" diyebileceğim çiftin 7/24 hayvan gibi gürültülerinden, zın zın zın diye ayaklarını vura vura yürümelerinden, mobilya çekmelerinden şimdiden usanmış durumdayım. Sesler sabahın 8'inden gece bazen 3'e kadar sürebiliyor. Hatta gecenin 2'sinde mobilya çekerlerken şangır şungur bir şeyler kırıyorlar. Şimdi ben bu insanların kapısını çalıp uyarmalı mıyım, yoksa yolda falan gördüğümde mi uyarmalıyım? Yaşlı insanların kapısına gidip "çok gürültü geliyor nene" demek sanki ayıp gibi, bir de bu insanlar annemin komşuları, ben çekip gidince yine kadının üst katında olacaklar. Bu yüzden saygımı bozmak da istemiyorum, hem gerek de yok. Ama görmezden gelmek de istemiyorum açıkçası. Bu arada hem annem hem bu gürültücü insanlar ev sahibi. Yani başkasına şikayet etmenin anlamı yok. En saygın ve efektif yoldan bu işi nasıl çözerim sizce? Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkürler.


 
annen sorun etmiyorsa sen hiç bulaşıp ortalığı bulandırma.


  • sen git ben geliyorum  (30.03.16 21:24:04) 
Algıda seçicilik olabilir. Bi kere kafaya takınca herşey rahatsız eder. Burda yaşayanlara sıradan geliyordur onlar

Duvardaki saatin sesi misali. Kafaya takınca uykun bile gelmez o sesten
  • efruz  (30.03.16 21:47:03) 
Ben olsam aynen soyle yapardim. Cikardim ust kata kapilarini calardim ve gayet sakin bir sekilde derdim ki " Birkac gundur annemle beraber kaliyorum, bu sure icerisinde devamli mobilyalarinizin yerini degistirdiginizi gosteren sesler geldi bizim kata. Eger isiniz halen bitmediyse yardim etmek isterim. Hizli bir sekilde bitirebiliriz. Hem siz de dinlenmis olursunuz. " Boyle soyle. Hem kalplerini kirmamis olursun, yardimci olmak istedigini soyleyerek olumlu bir imaj yaratirsin. Hem de evlerinden kac gundur gelen seslerin, seni onlara yardim teklif etmeni saglayacak kadar cok oldugunu kavrayabilirler. Dene bence.


  • kareem said  (31.03.16 00:45:17) 
kulakları duymuyordur ınan dedeme bısey anlatmak ıcın o kadar bagırıyorum ki 8.nci kattan duyulur. sinirlenmekte haklısın ama çare bulabileceğini sanmıyorum


  • hopp  (31.03.16 01:41:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.