[]

yer fıstığı yağı neden yok?

çıkarsalar da ucuz sağlıklı yağ yesek kime zararı dokunur?




 
Yer fıstığı yağı sağlıklı bir yağ değil.


  • angelus  (30.03.16 17:00:16) 
Kaynağından yemek daha sağlıklı değil mi? Sadece yağ olarak istiyorsan zeytinyağı iç işte mis gibin. Çiğ içmek için demiyorsan iş başka tabi. Yanma noktası düşük olabilir belki ondan olmuyordur. Tadı kötüdür belki de sadece.


  • hasmetizm 2046  (30.03.16 17:00:57) 
@angelus şuan mı uydurdun yoksa kaynak verecek misin?
@hasmetizm zeytini de kaynağından ye o zaman? oturup yağ mı içiyorsunuz siz? yemeğe koymak için diyorum.

  • diffarensiyel  (30.03.16 17:08:30) 
litresi 16 lira.
5 litre teneke kutu 50 lira.
oilo.com.tr afiyet olsun :)
  • sutlu nescafe  (30.03.16 17:16:03) 
Basit bir vikipedi araştırması ile aşağıdaki kaynağa ulaştım. Özetle güzel yağ ama
1. alerji olayı sakat aman diyeyim. Kızartıldığı zaman da alerjik etki gösterip milleti öldürebilir.
2. bizim bölgede pek popüler değil Çin ve uzak doğu mutfaklarında popülermiş. Amerikada da bir zamanlar balina yağına en iyi alternatif olarak kullanılmış. İç savaş zamanında..

en.wikipedia.org
  • ozdek  (30.03.16 17:17:55) 
ucuz olur sanıyordum pahalıymış. 5 litre fındık yağı 40 liraya gördüm geçen bim'de. fındık kilosu 40 lira, fıstık 8 lira. nasıl böyle fiyatlar olur anlamadım.


  • diffarensiyel  (30.03.16 17:21:57) 
yağ oranı ile alakalı bir durum. Fındıktan çıkarabildiğin yağ oranı atıyorum ağırlıkça %30, fıstıkta %10'sa fiyatların böyle olması normaldir .


  • accorbite  (30.03.16 17:41:15) 
Fındık yağının ucuz olanı ayçiçek yağı ile karışım olanı.saf fındık yağı 5 litresi 140 tl civarında, kızartmalık yağlarda şöyle bir durum söz konusu oluyor örnek olarak ayçiçek yağı ile 4 defa kızartma yapabiliyorsak,fıstık yağı veya fındık yağı ile 2 defa kızartma yapabiliyoruz.


  • sidariss  (30.03.16 21:53:04 ~ 22:15:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.