[]

sayın hukukcular sorum size

Yaklaşık 10 yıldır, günlük belirli bir ücret verip benzinlik yıkamasını çalıştıran kişiler belirli ücret derken günlük 70 tl su ve elektrik ücreti adı altında alınıyor ,onların kazandığı paradan işveren hiç bir şekilde pay almıyor ve bu ücret resmi alınmıyor.

10 yıl sonra benzinlik sahibine bize 10 yıldır sigorta yapmıyor bizi köle gibi çalıştırıyor diye iş davası açıyor.

iş yeri sahibi onlardan vakti zamanında kira kontratı alıyor ama kendi aralarında olan bir kontrat oluyor .vergi dairesine bildirilmiyor , çünkü adamlar vergiye kayıtlı değil şahıs veya herhangi bir şirketleri yok.yıkamacılar şirket açamadıkları ve hepsinin tonlarca borcu olduğundan işveren sigorta yapmak istediğinde bile yaptırmak istemiyorlar.
bu olay böyle sürüp giderken yıkamacılar davayı açıyorlar.

şimdi işverenin elinde her bir yıkamacıya ait 10000 tl lik senet ve karşılıklı imzalanmış kira kontratı var.

bu olayın sonucu ne olur ? kim kazanır ? işveren avukatı nasıl savunma yapabilir?
yada ne yapılabilir kira kontratı nasıl iş çözer? birde o kadar yüzsüz adamlarki sürekli işvereni şikayet ediyorlar yok sigortası işçi çalıştırıyor yok bizleri tehdit ediyor? onların bunu yapmakdaki amacı mahkemeyi etkilemek mi?

çok soru sordum farkıdayım . sadece herkes bir fikir verse ortak yol bulabiliriz diye düşünüyorum .ben avukat değilim işyeri sahibinin çalışanıyım ama böyle haksızlıklar koyuyor.

 
öncelikle mahkeme bu on yllık dönemde işyerinde yasal olarak çalışan kişilerin şahitliğini dinleyecektir. sonra her türlü yasal belgeye bakar defter kayıtları, banka kayıtları, bordrolar. bütün bunları kişinin orada çalıştığının kanıtlanması içindir.

dava açmadan önce sgk'ya şikayet iddialarını güçlendirmek içindir muhtemelen.

bu kısa yazınıza göre benim kanaatim iyi bir avukat bu davayı işvereniniz adına, eğer bu elamanlar adına şahitlik edecek kimse de yoksa, rahat kazanır. ama eğer bunlar burada çalışyor diyen şahit çıkarsa işler karışır. bir de bu 70 tl ödemelerin mahiyetini gösterir belge bulmanız -bu ödemelerin ücret olmadığını gösterir- iyi olur.

kira kontratı bu kişilerin kendi namına çalıştığını gösterir ki bence bu da eklenbilir. ama sonradan düzenlenebilir belgeler pek kanıt olarak sayılmıyor.
  • wallets wide shut  (30.03.16 11:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.