[]

pert araç kasko işleri

şimdi benim kasko sözleşmesinde "ağır hasar durumunda piyasa değeri tespit edilir" gibisinden bir şeyler yazıyordu, ben de sahibinden'den bakıyodum aracın piyasasına "ha 27-28 bin gelir iyi" falan diyodum. bugün türkiye sigortalar birliğinin kasko değer listesine bi baktım 21 bin lira çıktı.

kasko şirketi bu hafta bana bir rakam bildirecek, onlar da tsb'ninki gibi bir şey mi çıkarır aşağı yukarı? bilgisi, tecrübesi olan yol yordam gösterebilecek bir arkadaş var mı?


 
2 ay önce aracım pert oldu.

piyasa değeriyle kasko değer listesi arasında 2-3 bin lira fark olabiliyor.

sözleşmede genelde şöyle bir ibare vardır:

"piyasa değeri tespit edilir. bu değer kasko değer listesindeki değeri geçemez."

örn olarak benim aracın piyasası 30 bin liraydı. kasko değer listesindeki değer 28 bindi. 28 bin ödediler.

itiraz için sigorta tahkim komisyonu yetkili. ben 2 bin lira için uğraşmak istemedim. ama itiraz edip aracın piyasa değerini alanlar var.

pazarlık yapmaya çalışıp alabildiğiniz en yüksek değeri alın. para hesabınıza yatırıldıktan sonra bu komisyona başvurup aradaki farkı talep edebilirsiniz. komisyon kararı iç hukuk yoludur. yani 1.derece mahkeme gibidir.
  • arras  (30.03.16 11:16:36 ~ 11:17:18) 
teşekkürler. peki şirketten parayı alıp tahkime sonradan gittiğimde "ee sen zaten anlaşmışsın sigorta şirketiyle" demez mi tahkim?


  • dali dili havali korna  (30.03.16 11:40:50) 
sigorta şirketine yazılı olarak(dilekçe vb) gönderin, istediğiniz bedeli bildirin. kabul etmezlerse bunu kabul etmediklerini delil olarak komisyona sunabilirsiniz.(fax olmaz, mail atabilir hatta hard copy kargolayabilirsiniz)

tahkim komisyonuyla direk konuşup danışabilirsiniz.

Adres : Kısıklı Cad. Aksel iş Merkezi No :35/A Kat:2 - 34662 Üsküdar / İstanbul

Telefon : 0216 651 65 65 pbx Fax : 0216 651 42 22

Web : www.sigortatahkim.org E-Mail : bilgi@sigortatahkim.org
  • arras  (30.03.16 14:36:19 ~ 14:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.