[]

Kedi ve Koku Sorunu

Kedimi sahipleneli 3-4 ay oluyor, geldiği ilk günden beri bir koku problemimiz var, kedi sürekli olarak gaz çıkarıyor.

Başlarda kaldığı yerde üşümüştür dedim fakat zamanla geçmedi. Kakası da felaket kokuyor, kapalı kaka kabına rağmen yarım saatliğine tuvalete giremiyoruz, kış ortası yarım saat cam açtığımız oldu.

Veteriner kedinizin karakteristik özelliği bu hastalık değil parazitleri de yapıldı, mama değiştirin dedi. İsveçten ithal mamadan tutun manisada üretilmişine her şeyi denedim. Ne yapalım da bu kokuyla hayatta kalalım? Minnacık ev zaten artık katlanılır gibi değil büyüdükçe hayvan nefes alamaz hale geldik. Daha önce 7 yaşında bir kedim daha vardı daha bir gün sorun olmamıştı kakası, ne yapacağımı şaşırdım bununla, tuvalette cam falan da yok direk salon-mutfağa açılıyor.

-Kedi sağlıklı 7 aylık bir erkek, sokak kedisi, henüz kısırlaştırılmadı.
ekleme: tahlil yaptırılmadı fakat kendisi oldukça hareketli ve mutlu bir şikayeti, sıkıntı belirtisi yok. sadece sahipler rahatsız. oynarken pırt yapıp zıplaya zıplaya hayatına devam ediyor, pırtık koyacağım artık adını.

 
Başka bir veterinere daha danışmanızda fayda var her zaman.

Benim sahiplendirdigim minik kedide de vardı bu; parazitleri falan yoktu ama yaş mama yedikten sonra kucakta severken bir pirtlardi sanki insan yapmış gibi lanet bir konu :) nedendir bilmiyorum.
  • piremses  (30.03.16 06:47:21) 
bence mama değiştirin tekrar, öyle 3-5 gün o mama 3-5 bu mama olmaz. manisadan veya isveçden yerine çok kişinin kullandığı, şikayet olamayan, popular bir mama kullanın. mesela royal canin alın. ama en az 1 ay devamm etsin. ha yine varsa veterineri değiştirin.


  • cptxxx  (30.03.16 08:52:35) 
bazı kedilerin çeşitli gıdalara duyarlılğı oluyormuş mesela hep içinde tahıl olan mama denediyseniz işe yaramamış olabilir. kedili birinin blogunda okumuştum o da veteriner veteriner gezmiş en sonunda bu çıkmış. bulursam editlerim.


  • yue  (30.03.16 09:07:37) 
Tahıllı mamalarda genellikle koku problemi çok olur. Ayrıca mamaları 3-5 gün arayla değiştiriyorsanız, yada gün içinde farklı öğünlerde mama geçişleri yapıyorsanız koku olabilir. Kalitesiz mamalarda çok kokuya meyillidir.

Bizim kedilerimize acana verirdik, mecburiyetten tahıllı bir mama verdiğimizde aynen tarif ettiğiniz koku oluşurdu.

Öncelikle veterineri değiştirmenizi akabinde sadece koku için değil hayvanın genel sağlığı için tahılsız mama öneririm. Acana, N&D vs.
  • FAtE  (30.03.16 10:31:29) 
Acana kullandık yanılmıyorsam bi paket, hep küçük paketler almıştım hangisiyle mutlu olursa diye, profesyonel mama dışında da kullanmayı düşünmedim hiç ama tahılsız olmalarına dikkat edeyim. İsveçten manisaya kısmı her şeyi denedik demek içindi tabii ki gidip oralardan açık mama toplamadım nihayetinde.


  • kullanıcıadımbuolsun  (30.03.16 10:35:00 ~ 10:36:40) 
dışkı & kan testi öneririm. maddi durumunuz el veriyorsa... riske atmayın

geçmiş olsun
  • whatyougetiswhatyoudid  (30.03.16 16:24:43) 
Farklı bir durum ama bizim köpek de çok uzun süre ishal gibi birşeydi. yapmadığımız tahlil kalmadı, çözemedik.
Mama olarak da iyisinden olsun diye N&D, Acana, Orijen alıyorduk pahalı pahalı.
Meğerse sorun mamaymış. Proplana geçtik hayvanın sorunu düzeldi.
Çok şaşırdım çünkü kaliteli mamaların böyle bir sorun yapabileceğini tahmin etmezdim. Ama biziğm köpeğe yaramamış demek ki.
  • innerbliss  (31.03.16 08:00:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.