[]

BPM ve tansiyon

benim bildigim tansiyon olculunce iki birim soyleniyordu, atiyorum 14'e 20. simdi yeni cikan urunlerde 70 BPM gibi birsey gozukuyor. bunun degerinin normal olup olmadigini, tansiyon degerini nasil bilecegimizi birisi aciklarsa mutesekkir olurum efendim.

esen kalin


 
nabız diyo
beats per minute

  • la noix  (29.03.16 22:02:19) 
evet ancak bu nabiz degerinden tansiyonu anlamanin bir yolu var mi?


  • don mike  (29.03.16 22:16:05) 
nabız (rakamsal olarak) tansiyona dair doğrudan bilgi vermez. bağlantısını anlatmanın da çok bir anlamı sanırım burda olmaz.

tansiyon milimetre / civa olarak ölçülür. Basınç birimine sahiptir.

nabız ise dakikadaki atım sayısıdır.

tansiyonun ve/veya nabzın doğru olup olmadığını anlamanın pratik yolu yok. tıp okumak gerekli... istersen ders notlarını netten bulabilirsin.
ağlayan yenidoğanda 180 nabızı doğal kabul ederken erişkinde 60 - 100 nabızı doğal kabul ediyoruz. Efor sonrası, heyecanlanma sonrası vb. 120'ye kadar çıkabiliyor nabız.

tansiyon işi ise daha uzun bir hikaye... aile hekiminize başvurabilirsiniz.
  • siradisi00  (29.03.16 22:22:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.