[]

Avrupa gezisi için rotam

Merhaba!

Ağustos ayında 4 kişi ; çift olarak avrupa gezisi yapalım diyoruz. yaklaşık 10-12 gün olarak planladığımız seyahatimizin şimdilik rotası aşağıda resmini paylaştığım;

amsterdam -->brüksel -->paris --> lüksemburg ---> stuttgart-->münih-->salzburg (hallstadtı da göreceğiz) -->prag---> berlin--->hamburg--->amsterdam

şeklinde olacak.

i.hizliresim.com


seyahati amsterdam'dan otomobil kiralayarak,(eşya taşımak istemiyoruz gezgin gibi) yapmayı düşünüyoruz.iki sorum var:

1-seyahat planına ekleme çıkarma yapalım mı? sizce nasıl bu plan?
2-kaç gün nerede kalalım? nereleri pass geçelim? şehir fazla ve yetişemezsek sıkıntı olabilir.

 
diğer çifti çıkarın. siz eşiniz/sevgiliniz ile gidin.


  • veys zimmer  (29.03.16 18:30:21) 
çok affedersiniz ama neden avrupa'da onca güzel yer varken böyle yrrak kürek yerlere gittiğinizi sorabilir miyim? bir de 10-12 gün bu rota için çok az bence.


  • der meister  (29.03.16 18:33:40) 
veyszimmer +1

şimdi amsterdam'a gideceksiniz sen diyeceksin ben bir gideyim cigara patlatayım. onlar diyecek yok. onlar diyecek iki red light göreyim senin eş/hanım/sevgili diyecek yok falan filan.

biraz sallapati bir plan olmuş. çok geniş bir alana yaymışsınız. mesela salzburg'a kadar inmişsiniz ama 1 saat mesafede hallstat'ı atlamışsınız. avrupa birliğinin ankarası -her anlamda- brüksel'e gidilecek ama brugge' gidilmeyecek. olacak şey değil.

stationwagon arka koltukları ve bagaj 180 derece olan otomobil kiralayın. 2 termal tulum alın. arabada yatın hostel parasına michelin yıldızlı restoranlara gidin. doğuya o kadar yol tepmeyin.
  • ayiadam  (29.03.16 18:39:52) 
acik söyliyim cok yalnis bu.

12 günde amsterdam, paris ve brükseli gezin. daha fazla sikistirmayin.

bunun alternatifi, bu plan iptal yerine, budapeste, prag, viyana, bratislava ve münihi de bu 10-12 günde gezersiniz hemde hakkini vererek.

isin icine paris, amsterdam girdimi tamamen baska.

birde kesinlikle 4 cift filan gitmeyin, zehir olur o tatil. tas catlasin 2 cift. o da belki kafaniz cok uyarsa.

özelden siz bana yazin detayli cevaplarim.
  • kurnaz  (29.03.16 18:40:39 ~ 18:41:06) 
stuttgartta bir sey yok, neden gormeyi isteyeseniz ki? ben olsam prag, munih, amsterdam, paris yapardim 15 gun icin...


  • lifeframe  (29.03.16 18:54:46) 
Kusura bakmayın ama bok gibi bi rota çıkartmışsınız. bir de bu dediğiniz rotayı yapmak için 10 kere seyahat etmeniz gerekiyor, 10-12 günde(9-11 gece) nasıl yapacaksınız anlamadım. Kendinize yazık vallahi. Oturup birkaç şehrin tadını çıkartın bence, maksimum birbirine görece yakın 5 şehir falan yapın(Brugge-Brüksel-Amsterdam-Lüksemburg-Paris gibi mesela).


  • noluyo yaa  (29.03.16 19:05:03) 
*daha önce venedik, budapeşte,viyana, prag gezisi yapmıştık.sıkıntı yok. eşlerimiz gayet travellover insanlar. çift olarak düşünüyoruz bu yüzden.

*saydığım şehirlerin hepsinde kalmayı tabiki düşünmüyoruz. zaten onu soruyorum size. hallstada yani salzburga gitmek için o saçma yerlerden geçiyoruz.

*mesafe çok gelmedi bana nedense. 3000 km yol. sonuçta geçen sene van-batum-trabzon-van yapmıştık yine 3000km. hemde 5 günde.

*arkadaşlar interrail bileti normal araba kiralamadan daha pahalı geliyor. hem zamanımız kısıtlı 10 gün civarında. o sebeple böyle düşündük.

ben diğer arkadaşlara yazdıklarınızı göstereceğim, bakalım onlar ne der. yardımlarınızı esirgemeyin siz :)
  • discopolice  (29.03.16 19:24:26) 
Plani tam yaptiniz mi aradaki seyahatleri falan? Mesela Berlinden Praga, Pragdan Salzburga hepsini tek tek seyahat tarih ve saatlerini arastirdiniz mi? Cünkü sunun icin soruyorum, 10 sehir secmissiniz bu sekilde her sehre 1 gün kaliyor gezmek icin, e ögleden sonra varirsaniz mesela ne ise yaradi? Zaten bu sehirlerden bir günde hic bir sey anlamazsiniz. Kisaca rotayi kisaltin. Araba kiralayacaksaniz da bu rota cok yorucu olur.

Onun disinda iki cift olarak gezmek icin gercekten kafaniz cok cok uyumlu olmali ve rahat tipler olmalisiniz karsilikli. Biz de sadece bir kere baska bir ciftle tatile gittik ama hic güzel olmadi. @ayiadam in da yazdigi gibi, siz bir yere gitmek iteyeceksiniz onlar istemeyecek falan, öyle surat asmalar olacaksa zehir olur. Biz müze gezerken mesela diger cift sikildi, oflayip pufladilar. O zaman tadi kaciyor. Böyle durumlarda ayrilip herkes kendi keyfine bakabilecekse ve sonrasinda trip atmalar olmayacaksa ok.
  • kucukharfler  (29.03.16 19:30:04 ~ 19:31:57) 
BW sıkıcıdır özellikle stuttgart. illa o taraflardan geçmeniz icap ediyorsa frankfurt - wiesbaden - würzburg rotasını deneyin derim. sonra münihten yukarı akarsınız


  • KidLazer  (29.03.16 19:43:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.