[]

vejetaryen alternatifler

Ben vejetaryenim, erkek arkadaşım da bana uyarak vejetaryen oldu. İşi gereği sürekli dışarıda olduğundan sürekli aç kaldığından dert yanıyor, sabahları bir poğaça, öğlen kaşarlı pide, akşam evdeyse makarna, sebze yemeği falan tüketiyor. Soru şu, bir vejetaryen dışarıda bu alternatifler dışında ne yiyip içebilir? Kahvaltı ve öğle yemeği bazında? Evde bir şeyler hazırlayıp götürecek vakti olmuyor genelde, ve birlikte yaşamıyoruz, bu sebeple evden götürme şansı yok.
Cevaplar için teşekkürler.



 
Erkek arkadaşın senin için vejetaryen olduysa ve durmadan şikayet ediyorsa gizli gizli dürümleri gömüyordur, dert etme boş ver.


  • angelus  (29.03.16 16:48:26) 
Salata, kuru fasulye, tum sulu sevze yemekleri, pilav, izgara sebze, sebzeli lazanya vb.
cok secenek var. balik yiyen vejeteryansa balik..

  • kuehles blondes  (29.03.16 16:48:35) 
  • freebird5406_2  (29.03.16 16:49:55) 
@angelus, Vejetaryen olmadığı için onu dışlamam ya da ona karşı saygımın azalması gibi bir durum yok, kendisi istedi. Et yemek istiyorum gibi bir talebi olmadı, diyetsel sebeplerden ötürü vejetaryen değiliz. Ve vejetaryen olmasa bile benim için bir sorun oluşmayacağını biliyor, bunun için bana yalan söyleme şansı yok.
@kuehles, hiçbir hayvan etini tüketmiyoruz, önerilerin için çok teşekkürler

  • turkish daylight  (29.03.16 16:52:34) 
her Sabah bir pohaca yemesin, dombili olur. cok sagliksiz. yumurta siparis etsin yemek sepetinden. biber, domatis atsin cantasine.


  • jimicik  (29.03.16 16:52:52) 
Vejetaryen değilim ama et tadını pek sevmiyorum. Ev yemekleri yapılan yerleri bulun bence. Sebze yiyin mis gibi. Pideymiş pogacaymış hamur yemeyin o kadar ya


  • jazzabel  (29.03.16 17:40:09 ~ 17:48:39) 
Ekleme yapayım ayda bir defa üç dört çeşit beyaz peyniri ve otları karıştırıyorum. Peynir topu yapıyorum sabah da ekmek arasına ıspanak ve peynir topu koyup yiyorum hazırlaması 1 dk


  • jazzabel  (29.03.16 17:47:36) 
işyeri buzdolabına hafta başında otlu peynir, çeri domates koysun, sabahları etimek ile yesin, pogaça cidden iyi değil, simit daha iyi olabilir.

öğlen çorba, tahıllı salata, sebze yemeği ve yoğurt.

akşam için mantar kavurma, tofu ya da soya kıyması ile yapılacak yemekler ya da daha hafif alternatifler deneyebilirsinz. ayrıca dışarıda yiyorsanız veggistanbul sitesinde çok güzel ve uygun alternatifler var.
  • kaset  (30.03.16 12:51:09) 
Vejetaryen değilim ama sevgilim öyle. Aynı evi paylaşıyoruz. Aynı yemekleri tüketiyoruz. Ben haftanın 2 günü balık et tüketiyorum ekstradan. Kahvaltılık et ürünleri de istediğim gibi yiyorum. (salam sucuk kavurma vs.)

Kendinizi sorumlu hissetmeyin erkek arkadaşınız vejetaryen oldu diye. Sanki öyle bir izlenim aldım. Ortaklaşa oturup yemek tariflerinden bakabilirsiniz. Veganlık gibi değil çünkü vejetaryenlerin de seçenekleri derya deniz. Spesifik bir örnek verirseniz eğer şunu seviyoruz diye onun üzerinden bir şeyler söyleyebilirim.
  • mrtkbl  (30.03.16 12:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.