[]

dövme bakımı, dövmeciler dövme severler bakabilir mi?

Bu 3. Dövmem fakat farklı birisine yaptırdım ve diğer dövmelerimden farklı bir bakım önerdi. Bu acık yaraların su almaması için falan kullanılan medikal jelatin gibi şeyler var dövme bitince onla kapattı 5 gün dursun sonra kreme başla dedi.

1. Bu dövmenin böyle havasız gibi bırakılması doğru değildi en son noldu o iş ?

2. Napim? Cıkarıp merheme başlayasım var benim güvenemiyorum bu su geçirmez jelatinimsi şeye.

 
Bende önceki 2 dövmede sadece merhem kullanmıştım ve gayet güzel sonuç almıştım fakat bu dövmeci böyle daha hızlı sonuç alınacağını söyledi yeni meni bişiler dedi bayadır yaptırmamıştım dövme kararsızım o yüzden çıkartıp sadece merhem kullanma ile dövmecinin yolunu tercih etmek arasında.


  • dilligaf  (29.03.16 14:25:48) 
Abi işte yapıştırdığı şey streç değil, öyle olsa çıkarıp atacam zaten.

Ondan dolayı bir kararsızlıktayım, bu böyle deriye yapışan, su girmesini önleyen medikal tıbbi bir jelatinimsi bir şey, yeni dedi yapan arkadaş bunla daha hızlı iyileşme oluyor dedi.
  • dilligaf  (29.03.16 14:53:50) 
Lüks dövmeciler kullanıyor onu, kreme ihtiyaç yok diyorlar, ithal diyorlar. Denemedim güvenmem de zaten. İki ayda üç kutu bepanten bitirdim ben yeni dövmemi yaptırınca. Bi gıdım boya kaybı olmuyor.


  • hasmetizm 2046  (29.03.16 15:15:29) 
@hasmetizm bende galiba cıkarıp klasik yönteme dönücem abi, güvenemiyorum bende halbuki öyle lüks falan da değil yaptırdığım yer. İçime sinmedi bu yöntem.


  • dilligaf  (29.03.16 15:48:50) 
Dediğin malzemeyi askeriyede bizde pansuman da kullanıyorduk adını unuttum tıbbi bir ismi vardı. Bende de iki tane dövme var tavsiyem ilk 3 gün su değidirme bepanten ile bakımını yap sonra günler su ile temizle bir hafta vazelin bepanten devam et.


  • gozu acik sevisen yahudi  (29.03.16 15:51:48) 
bence dovmecinin dedigini yap. gecen sene parmagimin ucunu bicakla kestigimde (kestigim dedigim parca koptu), hemsire dezenfektan su dokup onunla kapladi parmagi, iki hafta sonra da kendi kendime degistirmem icin yedegini verdi. gayet de parmak rejenere olmustu actigimda. yara vs. diyenler icin soyluyorum, o da yaraydi, hem de okkalisindan. dovmemi de yaptirdigimda, kac gun hatirlamiyorum, su degmesin demislerdi, dediklerini yaptim ve onda da bir arizam olmamisti. bunlarin hepsi avustralya'da oluyor bu arada.

isin ozu adam geleneksel yontemi yeni teknolojiyle/teknikle birlestirmis, dinle derim. hem de sonra ariza cikarsa gittiginde bir dayanagin olur, duzelttirmen falan gerekirse. yoksa "sen benşm dedigimi yapmadin" diyebilir.
  • whoami  (29.03.16 16:10:01 ~ 16:11:30) 
@whoami anladım usta sadece kötü çıkma olasılığında rötuj işlemiyle uğraşmak istemiyorum ondan dolayı geleneksel yönteme dönmeyi düşünüyordum ama tek somut örnekli sen olduğun için dediğin gibi jelatini tutucam,dövmeciye uyup 5. günde merheme başlarım artık.

Teşekkür ederim yardımcı olan herkese.
  • dilligaf  (29.03.16 16:24:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.