[]

Kanser olmaktan korkuyorum. (Aranızda doktor olan)

Daha önceden çene altımda beze ve şimdi de boynumda şişme mevcut. Bugün doktora gittim ve lenf düğümlerinden kaynaklandığını söyledi. Ailemde lenf hastası olup olmadığını sordu ve biraz acır gibi baktı (kanser olabilir gözüyle sanki, ya da ben o psikolojiye girdim. Bu sorunlar bende 15 yaşlarımdan beri var birkaç kez çene altımdaki şişlik sebebiyle hastaneye gittim ve tükrük bezi iltihabı dediler antibiyotik verdiler fakat 2 ayrı verilen ilaç bir işe yaramadı. Yılda ortalama 3 kez bu şişmeler oluyor. Başlangıçta farkedilir boyuta kadar şişip en fazla 1 haftada kendiliğinden geçiyor. Özellikle yazın dışarıda çok durduğumda halsizlik çöküyor(buna bağlı dedikleri için söylüyorum) bronşit ve faranjit gibi hastalıklar geçirdim küçükken ve bir sürü iğne yemişliğim var.

Sigara içiyorum (3 günde 1 paket) ayrıca ve sigara içtiğimde enerjim bir anda bitiyor. İşim gereği kışın soğuğa maruz kalıyorum sürekli. Ve şu anda da böbreklerimde 3 gündür sancılı ağrı var.

Doktor son çıkarken kan tahlili ve boyundan röntgen istedi. Benim farkettiğim boynumda ilk defa böyle bir kitle çıktı. Genelde çenemin altında bazen sağ bazen sol tarafta çıkardı. Ayrıca buna bağlı olarak dudğımda bir bölge şişer ve sarı cerahat atardı.

İnternette baltığımda benim durumumdaki bazı kişilerde lenfoma çıkmış. Açıkçası bayağı korku kapladı içimi. Doktor bir şeyin yok deyip yollarsa ya da antibiyotikle geçiştirirse sizce başka doktora gidip lenfoma ihtimalinin olmadığını tamamen ayyuka mı çıkarmalıyım? Yine internette bazı doktorlar geç teşis edebiliyormuş. Ve lenf kanseri olöa riskim nedir?

Moralman şu an pek iyi değilim. Kanser çıkarsam naparım bilmiyorum.

 
dandik olmayan isini adam gibi yapan bi dr a gidin lutfen


  • rentts  (28.03.16 23:02:21) 
Gecen hafta internette yazanlardan dolayi kanser oldugumu sanarak gittim. Benimki yaklasik 3 cm boyutundaydi. Baya ele avuca gelen cinsten. Ultrasonda bakildi tahlil yapildi ve bir sey cikmadi. Iki tablet augmentin antibiyotikle yuzde 80 oraninda kuculdu kutu bitince o da gitti. Lenfomanin en buyuk belirtisi gece terlemesi. Eger geceleri uzerini degistirecek kadar terliyorsan suphelen.


  • pinman  (28.03.16 23:09:29) 
Lenfomaysa sebebi belli olmayan ates de olmasi lazim.


  • turuncu tonlarda  (28.03.16 23:14:49) 
Ateş yok. Sadece gece sigara içip yatarsam oluyor. Onun dışında olmuyor. Ayrıca daha önce tahlil yapıldı bundan dolayı, bir şey çıkmadı. Ve özele gittim patoloji yaptıracağız dedi. Yaptırmadım.


  • filipis  (28.03.16 23:36:58) 
dişinde çürük olabilir mi? sarı cerehat, arada şişliklerin inmesi vs enfeksiyondan lenf bezlerin şişiyo gibi düşündüm ben ama doktor değilim. diş doktoruna da bir git bence.


  • instant crush  (28.03.16 23:50:16) 
Hastalık için interneti kullanmayın hocam. Burnun aktığı zaman bile internete asla ama asla bakma. Son ihtimali ilk ihtimal gibi söyleyip dikkat çekiyorlar.

Endişeye kapılma ve güvendiğim bir hastaneye git. Olmadı başka birine daha görün. Ya da özele git için daha rahat eder.
  • kupigometa  (28.03.16 23:55:12) 
lenfomada kiloda ani ve diyetsiz %10-15 değişim, gece terlemeleri (gecede 2-4 kez) ve sebepsiz ateş olur. bu belirtiler en bariz semptomlarıdır. bahsettiğiniz çene altı lenf bezi şişmesi bende de var, belki 10 yılı geçmiştir. enfeksiyonlarda şişer, boyunda ağrı yapar. normal zamanlarda bile ele gelir halde. beraber çalıştığım onkologlardan birine sormuştum ağrıyorsa endişe etme demişti, o zamanlar onkolojide yeniydim, sonra bayağı bir kanser türüyle çalıştım ama hala bilmiyorum agrıyorsa neden endişe etmemem gerektiğini. ama enfeksiyon durumlarında şiştiğini belirtmişsiniz, reaktif lenf noduna benziyor bu durumda. sıkı bir antibiyotik tedavisiyle yok olabilir ama ben şahsen benimkini yok etmek için o kadar antibiyotiği kullanmak istemezdim. zamanında bronsit için aylarda antibiyotik tedavisi gördüm, eriyecek olsa o zaman erirdi. belliki biz beraber yaşamaya devam edeceğiz. içiniz rahat değilse bir eğitim araştırma ya da hematoloji onkoloji hastanesine gidin. boyun tomografisi ile anlaşılır reaktif olduğu. moralinizi bozmayın. geçmiş olsun.


  • curukturpkokusu  (29.03.16 01:51:18) 
Boyun ultrasonu cektir. Lenf nodulune gerekirse biyopsi yapilir. Sik sik inip sisen lenfler genelde reaktif oluyor. Soguk bir yerde calistigin icin sik aik usutuyorsundur. Lenflerinde o yuzden sismistir. Genel cerrah gormeli sizi. Tetkikleri o ister.


  • nick konusunda kararsizim  (29.03.16 08:57:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.