[]

kan üre azotu, şeker, hdl, ldl, vsr

aziz hipokrat kardeşlerim!

kan üre azotum(BUN) 21/12/2015 tarihinde 11 mg/dL iken, 17/02/2016 tarihinde 8 mg/dL'e düşmüş. (sınır değerleri: 8.9 - 20.6)

ilk tahlili diyete başlamak için yaptırdım, diğeri de ikinci kontrol.

bir de bu kan testlerinde neden her testte kolesterol ölçmüyorlar?
ha bir de kan şekeri/gizli şeker/şeker bunların tıpçada isimleri nelerdir? tahlilde nereye bakayım?

 
doktor değilim ama üredeki değişim çok anlamlı değil, yoğun et, protein alınan bir dönemden sonra test edilmiş olabilir, ya da ikinci de diyette olduğunuz için vücut proteini üre olarak atmak yerine vücutta tutmayı seçmiş olabilir.
kolesterol ve diğer kan lipidleri ayrı bir test panelidir, aynı kandan çalışılır ama işaretlenmediği sürece sadece rutin biyokimyada karaciğer böbrek fonksiyonları ve kandaki elektrolit seviyesine bakılır.ilk testte normalse ikincide tekrar kontrole gerek görmemiş olabilirler.
kan şekeri: AKŞ, Glukoz
Gizli şeker diye bir test yok ama vücudun son 3 aylık kan şekeri değeri hakkında fikir veren HbA1C belki bakılmış olabilir.
  • curukturpkokusu  (29.03.16 01:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.