[]

Mide kanseri

Babam 52 yaşında. 20 gündür midesinde ağrı olduğunu söylüyordu. Pek yiyemiyor yediklerini de çıkarıyordu. Bugün özel bi hastaneye gittik önce ultrason devamında endaskopi yapıldı. Yara var dedi doktor ve 3 parça et parçasını aldığını söyledi. Bulunduğum şehirde bu tahlil yapılamıyormuş, bu parçalar ankaraya gidecekmiş. Cuma veya cumartesi sonuçlar belli olur dedi. Ultrasonda babama için mahvolmuş dedi. Kendisi bu işin uzmanı olduğunu ve %99 mide kanseri veya mide lenfoma olduğunu düşünüyorum dedi. Geç kalınmış olabilir belki ameliyat yapılamaz dedi. Şimdi endoskopi raporundaki bilgileri yazayım belki yorumlayabilecek birisi vardır.

"Özofagus mukoza ve lümeni normaldi. Mide kardiyadan başlayıp antruma kadar uzanan nodüler ülsere vejetan TM kitlesi görüldü."

%99 bu kanıya varan doktorun bu kanıda yanılması mümkün müdür?

Kendisini kesinlikle başka bi yerlere de götüreceğim muayene için, bu hastalıktan öne çıkan isimleri araştırıyorum. Bu yönde bi önerinizi olursa da paylaşın lütfen.?
Babam şu yaşına kadar alkol veya sigara koymamıştır. Yemesi içmesine oldukça dikkat eden şeker olmadan tatlı vs tüketmez. Öncesinde belirlenmiş bi hastalığı veya kullandığı bi ilaçta yoktu.

Bilimsel bilgisi olmasada yakınının başına gelmiş olabilir onlarında bu hastalık aşamasında neler yaşadığını dinlemek isterim.

Yazım veya anlatım bozuklukları için kusura bakmayın. İnanın cümle kuramıyorum

 
vejetan tm kitlesi: tümör yayılmış demek

çok geçmiş olsun. başka doktora da danışın ama doktora danışırken tedavide gecikmeyin
  • la noix  (28.03.16 21:21:36) 
@la noix

Dostum ameliyat yapılamaması ne demektir peki? Yani başka bir şekilde tedavisi mümkün mü? Doktor geç kalınmış büyük ihtimal ve zayıflamışsın dedi.
  • icimdekibiri  (28.03.16 21:29:33) 
mide kanserinin de çeşitleri var. bu çeşide göre tedavi protokolü farklı olabilir. örneğin sadece kemoterapi/radyoterapi verilebilir. konunun uzmanı değilim, yanlış bilgi de vermek istemem

kanser genel olarak biraz şans işi maalesef. ne kadar iyi beslenelim, ne kadar radyasyondan vs uzak duralım, yine de bizi bulabiliyor.
  • la noix  (28.03.16 21:34:41) 
Öncelikle çok geçmiş olsun. Kardiyadan başlayıp antruma kadar uzanan... ifadesinde kardiya midenin üst kısmı, antrum ise alt kısmı oluyor. Burada baştan sona yayılmış anlamı çıkıyor. Belki bu sebeple çok emin konuşmuş olabilir. Tedavide sanırım önce kemoterapi ve bazı ışınlarla ile tümör küçültülmeye çalışılıyor, sonra eğer tümör ameliyat edilebilecek kadar küçülürse bazı operasyonlar yapılabiliyor. Şu anda yapacağınız tek şey ciddi bir tedavi programına hazırlıklı olmak ve moralinizi yüksek tutmak. Yaşadığım yerde bile yakın bir zamanda akciğer kanseri sebebiyle iki komşumuz vefat etti. Ne yazık ki son zamanlarda kanser vakalarında gözle görülür artış var.


  • dissendium  (28.03.16 22:08:45 ~ 22:09:13) 
Çok geçmiş olsun. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben teyzemi mide kanserinden kaybettim. Bilimsel bilgim yok ama neler yaşadığını gözlerimle gördüm ama hastalık aşamalarını dinlemek sizi daha çok üzecektir. Ne diyeceğimi bilemedim ya. Çok geçmiş olsun..

Bir de not: her mide kanseri aynı şekilde olmuyor. moralinizi yüksek tutun. başka doktorlara gidin mutlaka..
  • matilda  (28.03.16 22:09:45 ~ 22:11:05) 
@matilda
Dostum zahmet olmazsa yazman lütfen yaz. Tüm sözlüklerdeki yazılanları vs okuya okuya bitirdim

  • icimdekibiri  (28.03.16 22:28:48) 
oncelikle cok gecmis olsun, yakin zamanda akciger kanseriyle cok icli disli oldum, konuya biraz hakimim.

Biyopsi sonucuna gore kanser olup olmadigi eger kanser ise de turu belirlenecek. Daha sonra pet cekilip kanserin baska bolgelere organlara yayilim olup olmadigi arastirilacak ve evrelemek yapilacak.

Mide kanserlerinde opere edilebiliyor ve mide alinabiliyor ancak doktorun dedigi gibi ne kadar yayildigi onemli bir sey. evrelemede ileri derece cikar ise kemoterapi ve radyoterapi yapilacaktir.

Maddi durumu bilmemekle birlikte onkolog olarak istanbul da sualp tansan oneririm.

Ancak durun henuz bir sey belli degil, biyopsi sonucu ciksin oncelikle
  • habula  (28.03.16 23:51:32) 
cok gecmiş olsun, öncelikle yasayan kimseden umut kesilmez. bunu diyenler haybeye konusuyor gibi geliyor ama öyle degil.
yazın dedeme teshis kondu, baya degisik bi kanser cinsiydi. ankara'da yuzlerce ameliyat yapmıs denilen doktora goturduk, ameliyat edilemez cok ilerlemiş durum zor gorunuyor dedi. bi tanıdık sayesinde baska bi doktora goturduk, aynı gun içinde bak, cümle şu "allah'ın izniyle burayı kar gibi temizleyecegiz". o da ameliyat etmedi ama agır bi radyoterapi+kemoterapi kombosuyla tedavi oldu. dusunun bu kadar buyuk belirsizlikler var, önce siz guclu duracak babanın moralini yuksek tutacaksınız.
teshisinde umarım yanılır doktor, ancak yanılmasa bile midesi neredeyse tamamen alınıp yasayan hastalar var. hangi cins oldugu önemli.
tedavi icin bikaç doktora danısmayı dusunecek kadar bilinçlisiniz zaten, benim nacizane onerim imkan dahilinde ise ankara olacaktır. istanbul'da işi cok ticarete dokmusler parasal acıdan cok zorluyorlar ote yandan tabi ki iyi doktorlar da var. ankara'da iyi bi hocayla basarılı sonuclar alınabilir insallah. onkolog önerisi isterseniz mesaj atın lutfen.

tekrar gecmiş olsun
  • galandar kostumu  (29.03.16 00:12:03 ~ 00:12:55) 
ne derlerse desinler lütfen umudunuzu kaybetmeyin.. babam ameliyat olamadı prostat kanseri yayıldığı için.. doktor suratıma,hiç çekinmeden "böyle hastalar 1,5-2 yıl yaşar" dedi.. çok zor bir süreç.. 2 doktor eşliğinde sürdürdük bir süre.. özel sigortası olmadığı için tetkikleri üniversite hastanesinde, kontrol ve muayeneleri özel hastanede yapıyorduk.. babam şuan gayet iyi.. ilaçlarını kullanıyor hala.. kan değerleri, radyoterapi vs işe yaramış görünüyor..
umarım sizin için de her şey yolunda gider ve yayılması engellenir..
çok geçmiş olsun..
  • chatrefhill  (29.03.16 02:24:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.