[]

dışbank olayı nedir?

selam,

www.bigpara.com

bir şeyler yapmış iş bankası. haber başlığına göre iş bankasına para girişi olmuş gibi ama içerikte sanki iş bankasından para çıkışı olmuş gibi.

vikiye göre "993 yılında Lapis Holding tarafından satın aldı. TYT Bank el koymasıyla birlikte TMSF el koydu. Bir süre sonra İş Bankası satışı iptal ederek Dışbank'ı geri aldı. 10 Ekim 1994'te Doğan Grubu satın aldı. Türk Dış Ticaret Bankası A.Ş.'nin ödenmiş sermayesinin % 89,34'ü, 4 Temmuz 2005 tarihinde Fortis Bank NV-SA'ya devredilmiştir. 28 Kasım 2005 tarihi itibariyle Fortis Bank olarak geçmiştir." diyor.

anlayacağınız olay çok karışık. sürekli el değiştirme.

nedir bu olay? hatırlayan var mı? ben daha küçücüktüm o zamanlar :)

 
nesini soruyorsun?

dışbank devlet tahvili ve hazine bonosuna yatırım yaptı o dönem. ama portföy yapmadı, bütün herşeyini yatırdı. sonra likiditeye sıkıştı. kısa vadeli borçlarını ödemek için overnight (gecelik) %1.000'lere varan faizler verdi ve battı.

herkes için geçerli bir durum aslında. kısa vadeli ve uzun vadeli alacaklarının hesabını bilmezsen, elinde çok değerli uzun vadeli değerlerin de olsa batarsın. ayda 50.000 lira kazanan adamın maaş gününe kadar cebinde 10 lirası olmadığı ve kimse kredi vermediği için evini satması gibi.
  • [silinmiş]  (28.03.16 15:47:53) 
anlamadığım şey bigpara'daki haber. koyu renkle yazılan şey mi doğruyu söylüyor, içerik mi ?

iş bankası hala neyin parasını veriyor? aldığındaki mi sattığındaki mi batığındaki mi?
  • fakyoras  (28.03.16 16:18:42 ~ 16:19:03) 
Bankamızın sahip olduğu Dışbank A.Ş. hisseleri 1993 yılında Lapis Holding A.Ş.'ye satılmıştır. Satışa ilişkin sözleşme kapsamında peşinat olarak ödenmiş olan tutarın 52,6 milyon ABD Dolarlık kısmının, alıcı tarafından müflis TYT Bank A.Ş. kaynaklarından karşılanmış olduğu iddiasıyla, söz konusu tutarın hesaplanacak faizle birlikte Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) ödenmesi 2008 yılında talep edilmiştir.

TMSF tarafından 2008 yılında başlatılan işlemler Bankamızın başvurusu üzerine Danıştay 13. Dairesi tarafından iptal edilmiştir. Danıştay 13. Dairesi tarafından Bankamız lehine verilen bu kararlar TMSF'nin temyizi üzerine Dava Daireleri Kurulu tarafından bozulmuştur. Danıştay 13. Dairesi, bozma kararlarına uymak zorunda olması nedeniyle, 2016 yılı Ocak ayında bozma kararına uyarak Bankamızın başvurularının reddine karar vermiştir.

Söz konusu yargı kararları üzerine, henüz yasal süreç tamamlanmamış olmasına rağmen tahsil sürecinin 6183 sayılı yasaya göre yürütülmesi suretiyle 25 Mart 2016 tarihinde gecikme zammıyla birlikte 298,5 milyon TL TMSF tarafından Bankamızdan tahsil edilmiştir.

Yasal süreç içinde, Bankamızca Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunulmuş olup, başvurunun sonuçlanması beklenmektedir. Sürmekte olan davalar ve halen açık olan diğer kanun yolları çerçevesinde hukuki süreç devam ettirilmektedir.

TMSF tarafından tahsil edilmiş olan söz konusu tutar için muhasebe kuralları çerçevesinde geçmiş yıllarda ayrılmış olan yaklaşık 160 milyon TL karşılığa ilave olarak 138,5 milyon TL karşılık ayrılacaktır.
  • [silinmiş]  (28.03.16 16:27:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.