[]

İçi Işıklı Kutu yapmak

selamlar,

fotoğraf çekimleri için şöyle aşağıda örneğini gösterdiğim gibi bir kutu yapmak istiyorum. bu kutunun içine parlak olsun diye led ışık yerleştireceğim.

sorum da şimdi geliyor; bu ışığı tamamen homojen dağıtabilmek ve üste yerleştireceğim pvc/pleksi panelin arkasından vuran ışıkta hiçbir (harfle hiçbir) dalgalanma olmaması için nasıl bir düzenek yapmam lazım?

tavan florasanlarının arkalarında alüminyum paneller var ışığı yansıtan direkt öyle bir şey koysam tam istediğim gibi olur mu? yoksa farklı bişey mi yapmak lazım? var mı böyle hazır alıp koyabileceğim bir sistem? reflektör fazla mı gelir mesela? çok arkaışık patlasın da istemiyorum.

cdn.dick-blick.com

şimdiden teşekkürler!

 
Ön tarafa iki kat pleksiglass arasına ince beyaz bir kağıt koymak işe yarayabilir. Reklamcılar ışığı eşit dağıtmak için plexiglasın içerde kalan yüzünü zımparalıyorlar.


  • zombi  (28.03.16 15:16:00) 
kutuyu pleksicide yaptiriyorsun soyleyip. onlar hep yapiyorlar aynisindan.

sonra kutunun kenarlarinda kalacak sekilde isiklari yerlestiriyorsun, ister tek kat cek seriti, ister iki kat cek. dilersen arkalarina aluminyum folyo da cekebilirsin daha cok yansisin diye. on kapak olarak da diffuser (buzlu pleksi) takiyorsun, diledigin gibi oluyor.

*aynindan yapmak icin arastirdim da baya. birebir dedigim sekilde yapiliyor. led box diye ararsan youtube da videolarini, instructables da tutoriallarini falan bulabilirsin.
  • no christ requires  (28.03.16 15:27:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.