[]

kediyi miyavlamamaya nasıl ikna edeceğiz?

özetle, kedimiz 4-5 aylık. tam iki aydır da bizimle. evde bizi göremediği zaman çok büyük işkencelerle öldürülüyormuş gibi miyavlıyor. şimdi daha çok küçük, gece 2, sabah 6 demeden katlanıyoruz. ama ilerde de böyle mi olacak, bu şekilde alışırsa yandık. alışkanlığından nasıl vazgeçirebiliriz?

uzun versiyonu, ev baya büyük, salon mutfak ve holü odalardan ayıran bir koridor kapısı var. çocuğun maması tuvaleti holde, ağacı, tırmalama tahtası, oyuncakları vesaire salonda. normalde girmesinin yasak olduğu bir yer yoktu, son zamanlarda mutfak tezgahına çok çıktığı ve kontrolsüzce ocağa atladığı için mutfağın kapısını kapalı tutuyoruz sadece. (bu arada baya izansız bi arkadaş sürekli koşarken kafa göz çarpıyor, davranışlarının sonuçlarını kavrayabilmiş değil)

evde şartlar böyleyken evde biri giyinmeye gitsin odasının kapısını kapatsın hemen kapıya gidip ağlamaya başlıyor. yatarken doğal olarak odaların kapılarını bazen de aradaki kapıyı kapatarak uyuyoruz. (kapıyı kapatmazsak mümkün değil uyutmuyor bütün gece hoplayıp zıplıyor) kedi birey de her ufacık seste başlıyor içerden ağlamaya, ama duysanız bunlar ne cani insanlar ne işkenceler yapıyorlar hayvana dersiniz. ikimiz de çalışan insanlarız ama işte olmadığımız zamanın hepsini evde geçiriyoruz (ev arkadaşım hostes olduğu için o bazen gündüzleri de evde yani çok yalnız kalmıyor), zaten kucak bebeği gibi sürekli tepemizde, bu durumdan da çok memnunuz. ama geceleri gittikçe daha da fenalaşan bir şekilde miyavlama krizlerimiz devam ediyor, kendimizi geçtim komşular için çok hoş bir durum değil.

sonuçta, biz bu çocuğa ne yapsak da biz yokken (daha doğrusu 6 saat uyurken) oyalansa ve bize bu kadar bağımlı olmasa. (dediğim gibi, kedi ağacından ayrıca tırmalama tahtasına, topundan faresine lazerine her şeyi var tam bir şımarık çocuk gibi) kısa vadede zırt diye çözmek değil amacım, bu şekilde needy bi birey olmasın yeter büyüyünce.

 
Huyu değişmiyor pek, kapalı kapı sevmiyorlar zaten genel olarak. Büyüdükçe akıllanır ama sizin bulunduğunuz yerde olmak ister, olamazsa miyavlar aç kapıyı diye. Evde yoksan önemsemez


  • hasmetizm 2046  (28.03.16 14:44:51) 
2. bir kedi alın arkadaş olsunlar


  • sta  (28.03.16 14:46:29) 
bizimki de böyleydi 10 aydır birlikteyiz aşağı yukarı. o geldiğinden beri mahremimizden vazgeçtik. ne gece yatarken ne banyo yaparken falan kapılar kapanmıyor. bi tuvalete girerken kapatıyoruz ona da bizle geliyor zaten :/ sanırım yanına 2. kedi almadıkça insanlara olan bağımlılıklarını atamıyorlar. yalnız başına uyuyamıyor bile bizimki, muhakkak gelip kucağa kuruluyor. 2. kediye de ne yerimiz ne maddi imkanımız olduğu için nazıyla oynuyoruz biz de. daha büyük bir eve geçebilirsek ilk işim yanına arkadaş almak olacak.


  • kakamelsokoban  (28.03.16 14:51:48) 
değişmiyor. bizim kedimiz değişmedi, 1.5 yaşında. cırtlak cırtlak miyavlıyor.


  • pinkpeony  (28.03.16 14:53:03) 
yeterince miyavladiginda istediginin olacagina ikna olmasin da...


  • e haliyle  (28.03.16 15:05:13) 
@sta ikinci kedi alacağız büyük ihtimalle, ama ya ikisi birden miyavlarsa? :')

@pinkpeony eyvah apartmandan mı kovulacağız ne olacak :(

@e haliyle benim de istediğim o ama zaten sürekli miyavladığı için ne yaparsak yapalım o miyavladığı için gibi oluyor. özellikle o sustuğu zamanlarda açmaya çalışıyorum ama çok zor.

@jimmy o kadar açık kapı yaşamamız imkansız gerçekten çünkü böyle bir-iki saat azalıyor uykumuz öyle iki kişiden biri sıfır uyur gece.
  • freya  (28.03.16 15:13:41 ~ 15:13:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.