[]

zayıf skinny fat nasıl antrenman yapacak, nasıl beslenecek?

google'da skinny fat diye bakınca hiç kendim gibi birini bulamadım. ama şunlara yakınım:

s81.photobucket.com
i.ytimg.com

göğüs falan öyle tombik değil de, kollarım, bacaklarım zayıf ama göbek ve bel bölgem yağlı. tişört giyince falan belli oluyor göbeğim.

182 boy, 71 kiloyum. birkaç aydır spor yapıyorum, fotoğraf çekiyorum ara ara. neredeyse hiçbi fark yok, göğüslerim biraz gelişmiş, kollarım biraz daha kalınlaşmış ama göbek ve bel aynı. sinirim bozuldu.

bunu yok etmek neden bu kadar zor? biraz yol almış olsaydım en azından. kardiyoya ağırlık verirsem ve kilo verirsem kas olarak da zayıflarım diye korkuyorum, zaten vücut yapım da zayıf. kilolu değilim yani. nasıl çalışmalıyım ben yahu? macfit'in mal hocaları da pt olarak tutmadığın müddetçe yuvarlak cevaplarla geçiştiriyorlar seni.

bir de boy ve kiloma göre nasıl beslenmeliyim? yani bana tam olarak kalori, protein, karbonhidrat ve yağ oranı söyler misiniz, "şu protein, bu kadar karbonhidrat alman lazım" diye? kimisi diyor ki 140 gram al, karbonhidratı düşür; kimisi diyor hepsini azalt, düşük kalorili beslen; ne yapacağımı şaşırdım. benim tüketmem gereken oranlar nedir?

 
Cevabın StrongLifts 5x5, Wendler 531 gibi temel güç programları ve temiz beslenme. Ketojenik de olur, low carb da olur.

Ne kadar alman gerektiğini söyleyen online calculator var bir dolu.

Farklı şeyler söyleyenler kafanı karıştırıyorsa, burada okuyacakların da kafanı karıştıracaktır. Kafanın karışmasını istemiyorsan kendi araştırmanı yapman lazım maalesef.
  • arnold schwarzeneger  (28.03.16 12:18:34) 
Bi kaç ayda gözle görülür değişiklik olması çok zor zaten. Düzgün bir beslenme ve çalışma programı bul. Araştırma yap, bilinçlen, en önemlisi de devamlılık


  • hasmetizm 2046  (28.03.16 12:20:01) 
şeker vb unlu mamülleri kesinlikle bırak. kaliteli karbohidrat almaya başla ve protein ağırlıklı beslen. bunu da ağırlık çalışmalarıyla destekle. kardiodan uzak dur.


  • eindaclub  (28.03.16 12:28:23) 
Skinny fat bir yağlanma probleminden çok kas kütlesi düşüklüğü sorunudur. O nedenle kardiyo tipi çalışmalardan ziyade ağırlık çalışmalarına yönelmen gerekir. Bu noktada görünür yağları yok etmeye çalışanın bir mantığı yok, kas kütlesini artırmaya başladığında o yağlar zaten gider artan kas kütlesiyle birlikte de nispeten daha fit bir görüntün olur.

Beslenmeye gelirsek; kas kütlesini artıracağın için karbonhidratı proteini ve yağ alımını dengeli bir şekilde artırman gerekir. Alman gereken toplam kalorinin %40'ını protein %30'unu yağ %30'unu karbonhidrat şeklinde alırsan iyi sonuçlar alabilirsin fakat alman gereken toplam kalori nedir, o kişiden kişiye değişir. Yani yaşın kilon boyun günlük aktiviten/antrenman aktiviten vs gibi değişkenlere göre hesaplaman lazım.
  • angelus  (28.03.16 12:32:13) 
hemen hemen aynı durumdayız seninle. 5x5 strong lifts'i yaptım 1 ay dayanabildim çok sıkıcı.

ketojenik diyeti zaten yaşam tarzı haline getirdim sürekli yapıyorum senelerdir.

3 gün body, 2 gün havuz yapıyorum. hafta sonları bisikletle 50 km ortalama yol yapıyorum geziyorum.

sonuç? kocaman bir sıfır. bel ver karın yağları pis pis sırıtır gibi gülüyor...

clenbuterol diye bir ilaç sipariş verdim bugün elmide olacak. 1 ay da bununla spora devam edeceğim. 1 ay sonra sonuçları söylerim. (tabii hala hayattaysam)

yine bir değişiklik olmaz ise karın gerdirme ameliyatı olacağım.

ömrümün sonuna kadar normal kilolu ama göbekli bir insan olarak yaşamak istemiyorum. sen de yaşama.:)
  • yazar yazmaz yazan yazar  (28.03.16 13:22:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.