[]

saksı bitkiciliği

yaklaşık 5 metrekare kadar yazları mangal yaptığım, kışları çamaşır asmak harici kullanmadığım bir balkonum var. istiyorum ki bi köşesinden öbür köşesine saksı bitkiciliği yapmak. 3 uzun saksılı böyle.

limon olur, domates olur, nane olur, patlıcan olur, patates olur, olur da olur yani.

merak ettiğim, 1 uzun saksıya bi tarafına domates ortasına patates öbür tarafına da örnek veriyorum limon ekebilir miyim? ektiğimde bunlar aynı saksıda büyür mü? sorun yaşar mıyım? biri büyür de öbürü büyümemezlik yapar mı?

şunu ek güzel oluyor, bunu ek güzel oluyor dediğiniz ne var ayriyetten? :)

 
Büyür büyümesine sonuçta toprak ancak kendilerine özel ilaçtır gübrelemedir yapacağınız zaman belki ters etki yapabilir. En temizi saksıyı üç eşit parçaya bölmek teneke gibi plastik gibi bi şeyle.


  • komsu komsunun nickine muhtactir  (28.03.16 00:43:06) 
bazı bitkilerle bazı bitkiler yanyana yetişmiyor ya da yetişemiyor. o nedenle kafana göre dikmeni önermem. ufak bir araştırma yapman lazım. yanlış hatırlamıyorsam soğan çoğu bitkiyle anlaşamıyor. domates ve fesleğen yanyana yetişebiliyor. patates, havuç için kova kullanman daha güzel olur. aşağı doğru büyüdüğü için ne kadar derin olursa o kadar iyi olur. çilek yayılmacı bir bitki olduğundan uzun saksılarda güzel olur. ucunu bırakırsan tek saksıya ektiğin çilek 3 saksıya dağılır. ahududu, böğürtlen falan da deneyebilirsin. onun dışında biber dene. dışarıdan aldığın biberlerin tohumlarını deneyebilirsin. sarımsak dişini ekersen bir süre sonra taze sarımsağın olur. ucundan kestikçe büyür. yine marketten aldığın marulun dibini toprağa ekersen büyüdüğünü okudum. semizotundan bir parça alıp toprağa ekersen o da büyüyor.


  • sutlu nescafe  (28.03.16 00:50:46) 
Limonla domates olmaz cunku limon agactir. Ama mesela bi tarafa domates bi tarafa biber koseye maydonoz olur


  • la noix  (28.03.16 07:30:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.