[]

Elektro gitar telleri değişimi sonrası akord problemi

Gitar bir türlü akort tutmuyor. Tutması için baya bir sıkmam gerekiyor burguları, hatta öyle ki burgu değil de gitarın kıç tarafındaki gitar tellerinin geçtiği yerdeki aksam çok fazla sıkmamdan dolayı resmen şaha kalktı, gitar telleri perdeye baya yüksek gelmeye başladı. Düzelemez mi bu problem kaldım böyle.




 
gitar telini ben takmadım bu arada. o yüzden kısa mı geldi, yoksa gitarda sap atması mı yaşıyorum ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. En üst telden akort etmeye başlıyorum fakat en alta geldiğimde üstteki telin akordu bozulmuş oluyor.


  • atropin  (27.03.16 23:23:34 ~ 23:24:33) 
Gitarist değilim bu arada, kesin çözüm bekleme stüdyoda duyduklarımı yazıyorum. Sap ayarını kontrol et, sorun çok büyük ihtimal gitarda.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (27.03.16 23:35:55) 
köprü floyd rose'sa köprü fazla yükselmiş veya fazla aşağı inmişse ayarlarda sıkıntı vardır. sap ayarı veya entonasyon, lüthiere götür derim.


  • barky  (28.03.16 00:30:33) 
eski teller kaçlıktı, yeni taktıkların kaçlık ? atıyorum üzerinde 0.8 vardı sen 1 lik tel mi taktın ?


  • kimlanbu  (28.03.16 10:14:10) 
floyd rose'un havaya kalkması tamamen telleri takan arkadaşın hatasından kaynaklanıyor. en son 2 sene önce rg350ex kullanırken sık sık yapıyorlardı. arka kapaktan görünen iki adet yay ile dengeleniyordu benim gitarımda. o yaylardan birini çıkarmış geri takamamışlar, gitar sürekli akord kaçırıyordu, mandallarından sıkınca da floyd rose köprü havaya dikiliyordu. normalde onu aşağı çekip dengeleyecek yay olması lazım. sıkıntı kesinlikle oradadır. en az 10-15 defa yaşadım bu problemi ben. :)


  • loch ness  (28.03.16 11:29:52) 
eskiler 0.9du sanırım bu da 0.9 olabilir @kimlanbu


  • atropin  (28.03.16 21:10:08) 
gövdenin alt kısmındaki yayları birkaç tur sıkınca düzelmesi lazım. ama bunu yaparken telleri gevşet ki gerilip kopmasın.


  • arancione  (01.04.16 02:55:19) 
şimdi en önce yapman gereken şeyi hiç yapmamışsın problem o da olabilir köprü ayarının bozulması dışında. telleri esnetme. özellikle bas teller için. telleri elinle hafif tutup çekmen lazım esnetmek için. yoksa akord düşer uzun süre. özellikle bas gitarda daha çok olur bu.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (01.04.16 04:01:20 ~ 04:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.