[]

almancılar bitte kommt rein

bi firmadan kontrat gönderdiler. görüşmede "şirket arabası vericez kişisel kullanım için de tahsis edilecek, istersen leasing de yaparız" dediler hep. kişisel kullanımımı karşılayacaklarsa zaten neden leasing yapayım anlamadım. 5 yıl sonra o araba 300 400k km olur tahminim sürekli dresden bölgesi ve bayernde gezmeyi hesaba katarsak. kontratta şöyle bişe yazıyor ne sonuç çıkarmam gerek burdan?


Wir stellen Ihnen im Rahmen unserer aktuellen Dienstwagen-Regelung einen PKW als

Dienstwagen zur Verfügung, der auch zu Privatfahrten genutzt werden kann. Betriebs- und Unterhaltungskosten trägt die Gesellschaft, die Versteuerung des geldwerten Vorteils für die private Nutzung übernehmen Sie. Einzelheiten sind im PKW- Überlassungsvertrag geregelt.

özel kullanım giderlerini üstlenirsin bu da pkw überlassungsvertrag'a göre düzenlenmiştir demiyo mu? bu kontratta herhangi bi pkw sözleşmesi yok yani bu araçla ilgili tek paragraf tek bilgi. eğer her ay 200 300 euro giricekse araçtan ötürü bana pek karlı bi teklif gibi gelmedi bu iş o yüzden benim için kritik olan bu noktada yardımcı olursanız sevinirim.

 
Kişisel de kullanacaksın yani araba senin olacak. Leasing yaptığında aylık 100 euro gibi bir şey ödüyorsun. Aslında madem ödeyeceğim ve araba benim olmayacak o zaman gider araba alırım dersin. Ama işte bazı avantajlarından dolayı leasingi de tercih edenler çok. Şartları konuşmak lazım ama benim gördüklerimde arabayı belli bir süre sonra yeniliyorlar sıfırı ile, bir de arabanın bakımı, lastik değişimi, sigortası, vergisi vs masraflarını şirket karşılıyor. Yani aylık 100 euro gibi bir şey ödeyerek sürekli yeni araba kullanıyorsun.


  • kucukharfler  (27.03.16 17:06:27) 
pek bildigim bir konu degil ama söYle anladim, vergilerle ilgili bir konu:
simdi sana verilen pkw ile ek bir gelirin olusuyor, bunu vergilendirmek zorundasin; sen de is verenin de:
- araba 30.000 Euro ise, sahsi kullandığın için arabayı bunun %1'ini yani 300 euro'yu gelir göstermen gerekiyor.
- ayrıca arabayı ev ve iş arasında da kullandığın için kilometre başına %0,03 daha ek gelir olusuyor sana:
30.000x ev ve iş arası km x 0,03%= X Euro
- 300 Euro + X Euro= Ek gelir ( bu para olarak ortada değil ama sen bu araba ile bunu kazanç saglıyorsun.)
- Bunu vergilendirmen gerekiyor. E brüt maaşında diyelim ki, 3.000 Euro ama sen yukardaki gibi bir gelirin de oldugu için yani brüt maaşın arttığı için daha çok vergi ödüyorsun gibi oluyor.
PKW- Überlassumgsvertrag'ta bunlar yazıyordur.
  • maq  (27.03.16 17:17:13) 
maq bunu deyince adamın başka bi cümlesi aklıma geldi. evim 35 km uzakta şirket aracını kullanıyorum diye girdi sohbete. yalnız olay şu: bu pozisyon home office. merkez Wetzlar'da ama ben doğu almanya tarafındaki işleri yöneticem. aslında bunu sormamın sebebi şu çok yüksek seyahat oranına karşılık teklif ettkileri kazançlar şunlar:

ig Metall E6'ya göre net maaş 2250€
iphone6 (paket yüksek olduğundan özel de kullanabilirsin ne de olsa daha bitireni göremedik dedi)
laptop
sağlık sigortası
kaza sigortası
özel sağlık sigortası(isteğe bağlı)
6 ay sonra emeklilik ödemeleri
6 ay çalışma sonrası aylık maaşın %25'i kadar yılbaşı ikramiyesi (seneye göre %55'e kadar artan)
son olarak da pkw

ben yabancıyım bana bilale anlatır gibi kaç para kazancağımı söyleyin deyince "kaç para kazanıcam diye değil was werde ich bekommen diye bak olaya" dedi. ordan biraz kıllanıyorum açıkcası. sigorta + emeklilik almanyaada her firmanın standart sağladığı şeyler. keza weihnachtsgeld de öyle. kaza sigortası sahada olcağım için zaten şart. e telefonu laptopı vericeksin zaten işin doğası bu. ekstra tek verdikleri şey pkw acaba onda bi ipnelik var mı diye işkilleniyorum. açık konuşmak gerekirse aylık 2250euroya tav olacağım bi teklif gibi durmuyo şimdilik.
  • KidLazer  (27.03.16 17:38:02) 
almanya'da evet maaşlar brüt söyleniyor çünkü vergi sisteminde ikimiz aynı brüt maaştan çalışıp değişik faktörlere göre çok farklı net maaşlar alabiliyoruz. Laptop, telefon, sigorta bunlar öyle çok tav olunacak şeyler değil.
6 ay sonra emeklilik ödemeleri nedir? deneme süresi mi var.
pkw olayında bir ibnelik olduğunu sanmıyorum. ancak ayda yılda bir merkeze gidersen ya da müsteriye falan o zaman o %0,03 lük pay devreye giriyor.
işte mesela maaş zammını para olarak almıyorsun da, ek tatil, weihnachtsgeld, laptop, cep telefonu, pkw, calışma saatlerini azaltma, bu çeşit şeylerle ikna etme normal almanya'da.
arabayı özel kullanırsan giderleri kendin karşılıtorsun. vergilendirmeyi atlamıyorsun. ama araba senin olmuyor yani. şirketin arabası o neticede... ben bunu anlıyorum
  • maq  (27.03.16 18:05:50) 
evet probezeit var eğitimi de kapsayan ondan sonra başlıcakmış emeklilik planı. açıkcası beni 50k brüt + sırf şirket kullanımına mahsus araç tahsisi daha çok cezbederdi bu yazışmalardan sonra o yöne doğru kaydım biraz. doktor mühendis arkadaşım "ovv çok iyi ben de bu maaşı alıyorum" diyor ancak birincisi tek yaşıyor ikincisi ise fraunhofer'da çalışıyor. yani ev iş 5 dakka. benim haftada 4 5 gün gezceğimi varsayarsak ki bi eğitim minimum 3 4 gün sürüyomuş, çok da cezbedici bi teklif gibi gelmiyor kulağıma.


  • KidLazer  (27.03.16 18:22:43) 
hmm 50k brüt de diret o zaman. kötü maaş değil, şartlara da bakılırsa, bayagı ciddi bir firma. sen de ülke değiştireceksin anladığım kadarıyla, özel bir durum. beğenmışler herhalde ki, bu kadar ayrıntılı olmuş görüşmeler. şansın var bence... hangi alan bu?


  • maq  (27.03.16 18:35:09) 
aslında almanyadayım şu an. eğitimimi kesip işe başlıcam bazı sebeplerden ötürü. firmayı da saklamanın anlamı yok Leica laser trackers üzerine uygulama mühendisliği. alan da metroloji. aslında ben direkt söylemiştim benim aklımdaki rakam 50000€diye ama onların önerdikleri 43700 civarı bişe. bu açıkcası junior engineer maaşına tekabül ediyor aşağı yukarı. benim 4 sene tecrübem 4 da yabancı dilim var. biraz düşük geliyo bütün bunlar karşısında.


  • KidLazer  (27.03.16 19:01:53) 
şey de yapabilirsin sözleşmeye şart olarak, 6 ayın sonunda maaş artışı gibi bir madde geri adım atmazlarsa...
bol şanslar.

  • maq  (27.03.16 19:10:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.