[]

Vizeler kalkarsa

Beyler vizeler kalkarsa AB'ye mi kalkacak yoksa Schengen'e mi? Biz rahatça Romanya, Bulgaristan, Birleşik Krallık ve İrlanda'ya da girebilecek miyiz?

(Kalkmaz boşuna ümitlenme diyen olursa kırılırım, bozulurum. Sorum o değil zira).


 
Birleşik Krallık ve İrlanda hayır diğerleri evet diye biliyorum


  • klakie  (27.03.16 13:04:25) 
uk ve irlanda schengen'e dahil değil, geri kalanına gidebilirsin.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (27.03.16 13:10:24) 
@Klakie, Romanya ve Bulgaristan'a nasıl bir uygulama olacak?

@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu Romanya ve Bulgaristan da schengen'e dahil değiller(hırvatistan da değil ama oraya schengen'e girişin varsa girebiliyorsun).
  • noluyo yaa  (27.03.16 14:36:52) 
UK'in vize uygulaması farklı. avrupada çalışma iznin olsa bile turistik amaçlı gitmek istesen vize alıyosun. bahsedilen şey avrupa birliği ülkelerine kalkması. bulgaristan EU'da zaten ama romanya hala ön kabul aşamasında gibi bişeydi


  • KidLazer  (27.03.16 14:49:00) 
romanya ve bulgaristan'a schengen oturma iznin varsa gidebiliyorsun ama bunlar schengen'e henuz dahil degiller resmi olarak.

vizeler ab'ye degil, schengen'e kalkiyor. schengen anlasmasi duzenler vize muafiyetini. bu durumda romanya ve bulgaristan schengen'e resmi olarak dahil olmadiklari muddetce girilemeyecektir diye dusunuyorum.
  • no christ requires  (27.03.16 15:41:52) 
Türkiye'nin Romanya ve Bulgaristan'la ayrı vize anlaşması imzalaması gerekli. Ben de en çok haftasonu Sofya'ya giderim diye seviniyordum. 150 lira gidiş dönüş, ülke pahalı da değil.

İngilitere'de Türkiye'ye vize kalkması(ki öyle bir şey yok) olay oldu, başkakan bir sürü açıklama yaptı Türkiye'ye vize kalkmıyor diye. Bretix'çiler bunu AB'den ayrılmak için neden olarak saydı ama boş çıktı.
  • Traveller  (27.03.16 15:49:23 ~ 15:50:35) 
bulgaristan nası schengene dahil değil ya :S benim burda 3 bulgar arkadaşım var 3ü de herhangi bi vize olmadan almanyada çalışıyor


  • KidLazer  (27.03.16 16:28:25) 
@KidLazer AB vatandaşı olmak, Schengen, Gümrük Birliği... derken liste uzar. Bunların herbiri iç içe girmiş olsa da farklı şeyler.

Chart'a bak:

upload.wikimedia.org

Türkiye'ye Schengen kalkınca Türkiye ekliptik daireye girmeyecek, o da akıllarda kalsın. Schengen'e girmek için AB üyesi olmak gerekli. Gümrük Birliği'nde olmayan Makedonya'ya bile Schengen vizesi yok. Schengen'e girmek de sınırların kalkması demektir.

Türkiye'ye yalnızca Schengen vizesi kalkacak ki birçok Güney Amerika ülkesine bile Schengen vizesi gerekmiyor.
  • Traveller  (27.03.16 16:37:46 ~ 16:43:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.