[]

zaman zaman aklınıza getirdiğiniz

motive edici sözler, alıntılar, vecizeler var mı?

the great gatsby'deki tom buchanan'ın "life is something you dominate" sözü bana bazen güç verir mesela


 
'Çalışan kazanır elması kızarır.'


  • kakao  (27.03.16 12:36:30) 
"Hayata inanmak lazım Hayri Bey"
Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Bi de Oyunlarla Yaşayanlar'dan:
"Artık hayatınızı sonuna kadar oynamalısınız"
  • mutlusismankedi2015  (27.03.16 12:39:52) 
"Whatever you do in this life will be insignificant but it's very important that you dou it."
Bilgi ve akılla elde edilen şeylerden ziyade hissettiklerimle gaza gelen biriyim ama yukarıdaki sözü severim.

  • anily  (27.03.16 13:05:18) 
- hayatı ganimet bilin -


  • 1adam  (27.03.16 13:07:34) 
hangi kitap hatırlamıyorum, kendi hayatını bir filin yaşamına benzetmeye çalışıyordu, ne kimseye zarar verirsin diyordu, ne de kimse de sana zarar verir.

onun haricinde ara ara kendime hatırlattığım klişeler:
-elindekilerin kıymetini bilmeye çalış ve daha fazlasını istememeye çalış, hayat daha fazlasını verirse ne güzel, vermezse sağlık olsun.
-herkesin hayatı kendine, yaşadıklarını bilmeden kimseyi yargılama, hem kimbilir senin ne yanlışların vardır.
-kimsenin kalbini kırmamaya çalış, başkasının dertlerinde son damla olup pişman olacağın şeylerin olmasına yol açma.
-cana gelen mala gelsin. hergün trafiğe çıktığımda bunu hatırlamaya çalışıyorum.
  • puc  (27.03.16 13:36:36) 
maykıl cordın'ın mıydı raki'nin miydi hatırlamıyorum da, "düşmek mesele değil boolum, herkes düşer. geri vites yapmayıp, kalkıp dalabiliyon mu? hah mesele o işte." lafını çok severim. "


  • der meister  (27.03.16 13:39:35) 
Bu gaza getirici sözler, "Başarabilirsin"ler beni çok daha fazla geriyor, gereksiz yere stres yüklüyor. Daha rahatlatıcı sözleri seviyorum:

Örnek: Sen ortalama bir insansın, hiçbir özelliğin yok. Yaptığın birkaç şeyde iyi gibi olacaksın ama çok daha fazlasında iğrenç olacaksın. Bu da iyi bir şey, çünkü iyi olman gerektiğini düşündüğün birçok şeyin sorumluluğunu almana gerek olmadığını görüp rahat ve dolu bir hayat yaşayabilirsin. İyi olabileceklerine yönelebilirsin.

Bir de Cem Yılmaz'ın "Başarılı insanların ortak özelliği it gibi çalışmalarıdır; başka bir şey ne duydum, ne gördüm. Gerisi tıraştır, süstür, dedikodudur." lafını çok seviyorum. Tabii günümüz dünyasında başarının tanımına da bağlı bu. Benim için başarı, çok para kazanmak değil; yaptığı işin hakkını verebilmek.

En sevdiğim atasözü de "Akılları pazara çıkarsalar, herkes kendi aklını satın alırmış"
  • aychovsky  (27.03.16 13:52:49 ~ 13:57:17) 
"hayvan gibi calistim" :)


  • stavro  (27.03.16 13:59:50) 
"I still remember the days i prayed for the things i have now"
Bir kagida yazdim, her sabah uyaninca goruyorum. Bana neleri basardigimi, neleri atlattigimi ve her ne kadar simdiki durumdan sikayetci oldugum zamanlar olsa da gecmise gore hayatimi istedigim seviyeye ne kadar cektigimi hatirlatiyor.

  • letheavendangered  (27.03.16 14:30:59) 
quality means doing it right when no one is looking. Henry Ford


  • KidLazer  (27.03.16 14:50:14) 
"yine dene, yine yenil, daha iyi yenil."

samuel beckett
  • devilred  (27.03.16 21:57:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.