[]

yeni nesil vs eski nesil projektörler

merhaba,

projektör deyince aklıma hala üç kilo ağırlığında, elektrikli süpürge gibi ses çıkaran, aman çalışırken kıpırdatma bozulur modundaki projektörler geliyor. bunlar aynı zaman çok elektrik tüketiyor.

geçen gün ise lg mini beam adlı taşınabilir projektörle tanıştım. çok hafif. 150 dakikalık pili var. usb'den okuyabiliyor, ısınma sorunu da yok.


merak ediyorum eski projektörler ile yenileri arasında nasıl bir fark var da bu kadar ekonomik hacimde ve enerji tüketiminde üretilebiliyorlar?

 
led olmasıdır büyük ihtimalle. led teknolojisi çok gelişti. sonuçta işi ışık vermek aletin. işlemci yongaları da küçüldükçe enerji tüketimi düşüyor falan olaylar vakalar


  • hasmetizm 2046  (26.03.16 11:21:33) 
300 ansi lumen gibi düşük bir parlaklık değerine sahip, gündüz hiçbir şey izleyemezsin. Gidip yerinde görmeden kesinlikle alma, az buz değil 1000tl istiyorlar.


  • kimlanbu  (26.03.16 11:53:26) 
Led ve genel olarak elektroniğin gelişmesi. Eskiden her şey için ayrı yonga üretilirdi, hepsi kendi başına çalışırdı, verim sıfırdı. Şimdi içine bir tane işlemci koyuyorsun, onu programlıyorsun oluyor bitiyor. Modemlerin Linux ile çalıştığı bir dönemdeyiz.

Bir de onlar asıl kullanım için değil ya, ışığı istediğin gibi kontrol edebildiğin kaliteli sınıflarda toplantı odalarında falan kullanılmak üzere tasarlanmış.

Neyse, o alete şaşırdıysan bir de buna bak. :) img6a.flixcart.com
  • gunde 3 litre kola icen adam  (26.03.16 12:33:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.