[]

bölüm değiştirip-değiştirmeme

halihazırda trakya üniversitesi-maliye bölümünde okumaktayım.2.sınıfım o zamanki aldığım puana göre bir seçim yapmam gerekliydi bunda karar kılmıştım.duyuruda olsun,diğer forum sitelerinde olsun iibf bölümlerinin hepsi çalışma anlamında aynı kapıya çıkmasına rağmen göreceğim dersler nedeniyle kpss'de avantajlı olduğumda söylenmişti.halen bu konunun ne kadar geçerliliği var bilmiyorum ama bu sene de üniversite sınavına girdim.hiç çalışmadığım halde,kapağı üniversiteyi atmanın verdiği rahatlıkla olsa gerek daha önceki sınavlarıma göre iyi bir puan yaptım.yalnız kafam biraz karıştı.maliye bölümünü de 2.denemede kazanmıştım.yani bunu bırakırsam 2 senem+1 senede tekrar hazırlanma sürecimi katarsak 3 senem gidecek seneye yeni bölüme başlarsam 1.sınıf olucam ve benle yaşıt olup ilk denemede üniversite kazananların ise son senesi olup mezuniyet olayına girişecekler.bu riski alsam mı bilemiyorum.şu an okuduğum bölümle istediğim bölümlerde baya zıt.içimde hep bir edebiyat veya türkçe öğretmenliği okumak vardı.eşit ağırlık çıkışlı olup matematik yapamayan kesimdenim.sözel derslerdeki başarımla kapağı bi yere atabilmiştim.bu seneki sınavda da hiç kitap açmadan türkçe'de 40'da 35 yapmışım.edebiyat sınavında da iyi şeyler yapabileceğimi düşünüyorum temelim var.severek okuyacağımı bildiğim halde kpss'de bu bölümlerin ve mezun sayısının durumu ise belli.özelde çalışma durumu da dershanelerin kapanmasıyla yalan oldu.bu 2 dersi zayıp olup özel hoca arayan insan sayısı da ne kadardır meçhul.kısacası seçim yaparsam işsiz kalmaktan korkuyorum.ne yapsam bilemedim.sizlere bi akıl danışayım dedim.önerilere açığım.




 
imde hep bir edebiyat veya türkçe öğretmenliği okumak vardı

sonrasında atanamayan öğretmenler atama istiyor diyeceksin :) öğretmenler gününde uzun uzun paragraflar yazıp sonunda "ATANAMAYANLAR DA DAHİL BÜTÜN MESLEKTAŞLARIMIN GÜNÜNÜ KUTLARIM" yazacaksın.

sonunda ne olacağını biliyorsan neden giriyorsun ki yola? eğer iş bulmak için üniversite okuyacağım diyorsan geçme bu bölümlere.
  • fakyoras  (25.03.16 16:40:20 ~ 16:41:49) 
@fakyoras evet sonumun o dediğin çoğunluk gibi olacağını tahmin ediyorum.zaten türkiye şartları yüzünden zamanında seçememiştim ama insan başka bölümde de mutlu olamıyor işte.kafandan geçenler başka çünkü.belki devam edersem edebiyata göre daha iyi para kazanıcam ama sevdiğim iş değil.az para kazanıp sevdiğim işi yapma fikrini benimsemiş durumdayım bu aralar.vize haftasına girdik ondan sanırım :)


  • willzyx  (25.03.16 16:47:01) 
vize haftasından dolayıdır :) vize haftalarında mantık devre dışı kalıyor genelde, sen doğru olanı yapmışsın seçimini şimdiki bölümünden kullanarak.

lys'ye yine de gir, eğer iyi bir puan alırsan tekrar duyuru açarsın, ancak bu sefer edebiyat-türkçe öğretmenliği için değil mezun olduktan sonra iş bulabileceğin bölümler için aç :)
  • fakyoras  (25.03.16 16:53:35 ~ 16:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.