[]

Mankenli çekim için tavsiye ?

başlık uzun olacaktı şöyle açıklayayım.

Bendeniz internette giyim ürünleri satacağım. Bu ürünleri de kızkardeşime giydirip fotoğraflarını çekicem ve siteye koyacağım.

Maalesef prof bir makine bulamadım. Gerçi bulsam da çekmeyi bilmediğimden pek bir şey ifade etmeyecek. Elimizde gariban S4 telefonun kamerası var.

-Öncelikle bu çekimi nerede yapmak daha mantıklı? İç mekan veya dışarı da doğada falan(tabi bunda kıyafetleri denemek sıkıntı olacak) Ya da evde boş bir duvarın karşısında da çekilebilir. Ya da duvara bir arkaplan resmi konularak ?

-Sizce canlı mankenle çekim yapmak mı daha mantıklı yoksa cansız manken mi? Kardeşimin tribini çekmek zorunda kalmam cansız mankenle ama fikrini sorduğum arkadaşlarım canlı manken daha dikkat çeker diyor. İnsanların üzerinde nasıl durduğunu görebilmesi açısından.

-Kardeşim biraz uzun boylu 1.75 boyu var. Şimdi müşteri bu ürünü kardeşimde görüp alsa fakat kendi boyu daha kısa olduğu için sorun çıkar mı ?

-Benim gördüğüm aynı malı sattığım mağazalar hep düz bir zemine kıyafeti koyup foto çekmiş. Bu da bir alternatif ama çok mantıklı gelmedi. O zaman elimizde üç seçenek oluyor. 1)-Düz zemine kıyafet 2)-Cansız manken 3)-Canlı manken. Hangisini tavsiye edersiniz?

-Tabi en önemlisi bir telefon kamerasından maksimum verimi nasıl alabilirim? Nasıl bir ışıkta olmalı ?

şimdiden teşekkürler.

 
bence her zaman kardeşinizi kullanmak zorunda değilsiniz. mesela şu hesaba bakın: www.instagram.com böyle karışık olabilir bence.

iç mekanda düz zemin olabilecek her şey kullanılabilir bence. atıyorum düzgün bi şekilde bi çarşafı bile kullanabilirsiniz tutturarak :) önemli olan ışık tabii. gün ışığı en güzeli ama şu film/dizi setlerinde kullanılan beyaz ışıklardan alabilirsiniz belki.

telefon kamerasını ara ara silmeyi unutmayın. bazen parmak izi falan oluyor, net olmuyor. silince anlıyosunuz farkı.
  • nathanieltroy  (25.03.16 14:11:51) 
bence 2.


  • manuel mandalina  (25.03.16 14:15:08) 
nathanieltroy'un verdigi linkteki cekimler guzelmis. benzer instagrm hesaplarindan bol fikir edinilebilir. orda farkli mekanlar vs. kullanilmis olmasina ragmen bir tarz var. onemli olan onu yakalamak. ne olursa olsun giysiler kirisik olmasin. aman diyim, cok amator gosteriyor.


  • jimicik  (25.03.16 14:21:11) 
Telefon kamerasiyla cekmeye kalkmayin bence.
2 ya da 3. secenekler olabilir, bos kiyafeti cekmeyin sakin. Tamam yapanlar vardir ama siz yapmayin.
Makinesi olan bir ogrenci falan bulup uygun fiyata cektirin fotograflari ya da tanidiginiz varsa ondan rica edin.
  • stavro  (25.03.16 14:24:41) 
öncelikle ben tekstil sektöründe çalıştığımdan dolayı bir kaç tavsiyem olacak.

-çekimi iç mekanda yapabilirsiniz fakat güzel ışık olmasına dikkat edin. Arkaplan düz bir renk olursa photoshopta güzel arka planlar koyabilirsiniz sonradan. Bunu da düşünün.

-canlı manken bence daha iyi olur fakat tribiyle uğraşamam vs. diyorsanız dudak hizasından çekip yüzünü göstermeyebilirsiniz. Bu sayede daha rahat poz verebilir kendisi de.

- boyundan dolayı sorun çıkacağını sanmıyorum. yine de modelin boyunu kilosunu yorumlara yazabilirsiniz. (nedense instagram gibi düşündüm)

-yere koyup çekince insanlar uzun kol mu kısa kol mu, boyu nasıl kesimi nasıl vs. bir ton soru soracak. 3- Canlı manken tavsiye ederim.

fotoğraf çekimi için instagramda mustafaelmas adındaki kullanıcıyla bir görüşebilirsiniz. Bu tarz çekimler yapan birisi. Arkadaşımdır aynı zamanda.

-telefon kamerasından maksimum verim nasıl alınır konusunda cevabım yok. Yeterli ışıkta tüm telefonlar güzel fotoğraf çekiyor. Sonradan photoshopta üzerinde ufak oynamalarla renkleri düzenleyebilirsiniz ayrıca.
  • safepassage  (25.03.16 14:46:57) 
öncelikle safepassage gayet güzel açıklamış, kendisine teşekkürler.

ben de fotoğrafçılıkla ilgilenen birisi olarak üstünde durmak istediğim birkaç nokta var.

- kesinlikle cep telefonuyla çekim yapmayın (çok kaliteli kamerası olan iphone'larda bile sorun çıkabiliyor duruma göre)

- kapalı alan tercih edin, arkaplan da düz renk olsun. ışıklandırma çok önemli gerçekten, evde hazırlayabileceğiniz basit düzeneklerle homojen şekilde ışığı modelin üstüne düşürebilirsiniz. farklı yöntemler mevcut.

- canlı model tercih edin, en azından insanların kafasında kıyafetin kalıbı konusunda bir fikir oluşacaktır. modelin yüzünü göstermeyin, döylendiği gibi, çeneden itibaren ya da burun altından itibaren kesilebilir. model üstünde göstermek kıyafetin belli etmek istediğiniz özelliklerine vurgu yapmanızı da sağlar (örneğin kıyafetin kolları bolsa, modelin de kolları yana doğru açılıp bu detay belirtilebilir)

- aklınıza takılan soru olursa da ayrıca yanıtlayabilirim.
  • loveinaflipbook  (25.03.16 14:59:00) 
internet satışlarında fotoğrafın kalitesinin ne kadar önemli olduğunu bilsen aklın çıkar.

en kötü, stavro'nun dediği gibi bulun bir fotoğrafçılık öğrencisi, ona çektirin.
  • air  (25.03.16 15:07:44) 
bu iş profesyonel bir iştir. Başarılı olmak için ihtiyaç duyacağın eğitimleri alman lazım . Ya da bütçen varsa bu işi profesyonellere bırak.


  • accorbite  (25.03.16 15:47:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.