[]

GSS falan

Arkadaşım sordu, ben de size sorayım.

Şimdi bu iş görüşmesine gitmiş, part time olduğundan kaynaklı yarı zamanlı sgk ödemesi olacakmış. Geri kalan tutarı da gss kapsamında test yaptırıp ödemesi gerekiyormuş. Tam anlayamamış bana sordu. Ben de anlamadım. Yatırmalı mı yatırmasa ne olur?


 
iş yeri doğru söylemiş.

şu an gssyi kimse ödemiyor sanırım. ödeyeni s.ksinler modunda herkes. ödemesin bence de.
  • elorelia  (25.03.16 11:43:21) 
part time çalışanın sigortası gün bazında yatar; genelde 30 çeken ay için 15, 31 için 16 gün. geri kalan günlerin sigorta primi yatmadığı için o günler için gss borcu çıkar çalışana. bu borç kişinin gelirine göre aylık olarak belirleniyor, sonra onu 30'a bölüp eksik günü kadar çarpıyorlar; gelir testinin sebebi bu borcu belirlemek.

yatırmasa ne olur, sağlık sigortasından faydalanamaz. gss borcu olana provizyon vermiyor sgk, o an için sigortan işliyor durumda olsa bile devletin sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanamıyorsun. bunun haricinde eğer eksik günlerin aynı zamanda sigorta emeklilik primi olarak sayılmasını istiyorsa ekstra para ödemek zorunda, yoksa yatıracağı para sadece sağlık hizmetinden yararlanmaya yarıyor.

gss'nin yürürlüğü girdiği ilk yıl part-time çalışıyordum, bana da girdi bu borçtan. daha doğrusu girmiş, haberim yok. yıl sonuna doğru hastaneye gittim para istediler, dediler gss görünüyor. ben çalışıyorum ama dedim, yukarıdaki durumu açıkladılar. o zamana kadar bana herhangi bir tebliğ yapılmadı, tv'lerde de bu kadar yaygın değildi kimse bilmediği için. o gün bugündür ödemiyorum o borcu, kendimce hırs yaptım ödemeyeceğim de. yok hacizmiş yok bilmem ne, gelsin bakalım nasıl uğraşıyorum.
  • baba jo  (25.03.16 11:47:34 ~ 11:51:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.