[]

ÖSYM Yasakları

Haftasonu YDS sınavı var malumunuz. Her şehirde yapılmıyor. En azından benim bulunduğum şehirde yapılmıyor yani. Daha önce hiç gitmediğim başka bir şehre gideceğim sınav için. Doğal olarak yanımda telefon, anahtar ve bozuk para olamayacak ve yanımda refakat edecek kimsem de yok.

Bu durumu açık seçik güzel güzel anlatıp dert yanabileceğim mail atabileceğim şikayet edebileceğim neresi var? Umursayacak bir yer yani.

Teşekkürler...

 
Vallahi sinirlerim bozuluyor. Hadi bozuk para bi nebze halledilebilir. Anahtar ya, cep telefonu napcam ben. Emanete de vermek istemiyorum ki gittiğimde emanetçi bulup bulamayacağım da belli değil.


  • mrtkbl  (25.03.16 09:26:25) 
ben de ne yapıcam diye düşünüyorum sorma.


  • master of code  (25.03.16 09:37:33) 
Valla ben boxer'ın içerisine sokmuştum senin durumundayken, ciddiyim. Biraz taşak ağrısı çekmeyi göze alman lazım tabii. Anahtarı da ayakkabının altına sokuştur.


  • kadirgali huseyin olmayan adam  (25.03.16 09:39:57) 
Sınav yerinin orada emanetçiler oluyordur onlara bırakırsınız.


  • ambrosia  (25.03.16 10:00:07) 
sınav binasında emanetçi olmama ihtimali yüksek. eğer gideceğin okulda kantin veya kampüste cafe gibi birşey varsa onlar emanet olarak alabilirler.

ben ulaşım kartlarının hangi teknolojiyle kopyaya yol açabileceği düşünülerek yasaklandığını sordum ösym'ye, bir cevap gelmedi.
  • montauq  (25.03.16 11:52:42) 
Hangi şehre gidiyorsun, belki o şehirden gireceğin okulun yakınlarında bir tanıdık falan ayarlanırsa buradan, onlar tutar eşyalarını.


  • aychovsky  (25.03.16 12:20:54) 
@vaychovsky: çorum :) bi duyuru mu açsam napsam bilemedim.


  • mrtkbl  (25.03.16 12:36:00) 
sınav yerim aynı il sınırları içinde olmakla beraber otobüsle 2 saat uzaklıkta. telefon almayacağım. anahtarı komşuya bırakıp ulaşım kartını da ayakkabıma koyacağım.
bu arada saatler tam da 27 martta bir saat ileri alınacak. aklınızda bulunsun.

  • ganbatte  (25.03.16 12:40:24) 
mantık olarak inanılmaz aptalca ve çok sinir bozucu bir şey olduğunu biliyorum ama çözümü o kadar zor değil. istanbul'da okurken, lys'ye tekrar girmeye karar vermiş ve istanbul'un keşmekeşinde yetişememekten korkup, sınava gireceğim yeri memleketim diye tekirdağ olarak seçmiştim. otobüsten indim, yanıma minibüs parasını aldım, geri kalan her şeyi otogardaki bir yazıhaneye durumu izah ederek teslim ettim. "tamam yeğenim" dediler. dönüşte, aynı yerden otobüse binmeden önce gidip aldım. bu kadar.

ha kolay bir şey değil, çakalın biri üzerine de yatabilir ama ne bileyim ben "ne olacak amk" deyip vermiştim öyle. nitekim bi şey olmadı. okullara toplu taşıma zaten olur. gittiğin şehirde yanına minibüs-otobüs parasını al, vaktinde okula yetişebileceğinden emin ol, gerisi hikaye. saati merak edersen okula gittiğinde sorarsın birine.

***

edit: her şeyi daha şehirden ayrılmadan bırakacağım demişsin ama ben olsam gittiğim yerde bir emanetçi bulmaya çalışır, bunun için 1-2 saat önceden giderdim her ihtimale karşı. atıyorum okul yanındaki bir kırtasiyeye bıraksan adam almam mı diyecek ya da üzerine mi yatacak? hiç sanmıyorum. tabii yine de dediğim gibi göd isteyen bi mevzu.
  • der meister  (25.03.16 12:40:52 ~ 12:41:54) 
der meister: teşekkür ederim cevabınız için.

ancak şöyle bir durum var. okula varacağım saat 9:15 gibi oluyor. daha öncesinde kalkış yapacak yerden başka otobüs yok :) o konuda tedirginim. gideceğim yere yabancı olduğum için emanet işine de girmek istemiyorum, ama bakalım çözücem bir şekilde.

teşekkürler tekrardan hepinize.
  • mrtkbl  (25.03.16 12:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.