[]

Başörtülü insanlarda sizi rahatsız eden bir şey var mı?

yaptıkları ve davranışlarından mı rahatsızlık duyuluyor yoksa normal olduklarını ispatlamaya çalışmalarından mı farklı algılanıyor. sanki onlar insan değilmiş gibi davrandığınızı hissettiğiniz oldu mu? sanki farklı bir tür ve ne diyeceğinizi bilemediğiniz bir durum?


Yoksa genel geçer bir algı mı var? "onlar öyleyse şöyle davranalım " şeklinde.

 
ilk başta şu rahatsız ediyor: başörtü değilde 30 yaş ve üzeri türbanlı kişilerin %95'inden fazlası akp'nin ilk 5-6 yılında bile türbanlı değildi.


  • calmdown  (25.03.16 03:34:36) 
Rahatsiz etmiyor. Ancak cocuklari basortulu gordugumde sinirlerim bozuluyor. Cocuk yahu.


  • kareem said  (25.03.16 03:37:57) 
rahatsız eden bir şeyler vardı evet. nötr olduğum zamanlar bir iki defa dışlandığım oldu,farkettiğimde de geç oldu. cehennemlik damgası yemek hoş olmuyor :) gerçi genellemelik bir durum değil ama rahatsız oldum, nötr idim o vakte dek. ondan sonra da hayatıma almadım öylesi kimseyi. bundan rahatsızlık duyan var mıdır bilemiyorum ama mecburen muhattap olduysam da bir an evvel kurtulmaya çalışıyorum.

ayrıca @kareem +1
  • ripolip  (25.03.16 05:07:54) 
@Kareem +1 tuhaf olanlarin da turbandan kaynaklandigini sanmiyorum. Cesit cesit insan var sonucta..


  • yorke  (25.03.16 05:38:08) 
Herhangi bir rahatsizlik duymuyorum. He estetik olarak cok da gozume hos gozuken bir sey degil ama cirkin ayakkabi giyen ne ise bu da o benim için.


  • stavro  (25.03.16 07:22:09) 
Bireysel olarak hiç ama hiç rahatsız etmiyor. Ama başörtülü insanların çoğunlukta oldukları yerde, ben azınlık kalmışsam ve ahlaklarını bozuyormuşum muamelesi yapıyorlarsa, düşman düşman bakıyorlarsa, bu rahatsız ediyor. Aslında başı açıklarla örtülüleri bir tutuyorum bu anlamda. Başı örtülü birini gördüğünde pis bir şey görmüş gibi bakan kadın da rahatsız ediyor, beni gördüğünde pislik görmüş gibi davranan da. Bazılarının bakışında öyle bir husumet oluyor ki sanki kadının kocasını elinden almışım veya nefret ettiği tüm kokuşmuşluğu temsil ediyormuşum gibi bir bakışla karşılaşabiliyorum. Bu da herkeste olan bir şey değil ama yine de yaz aylarında çok sık karşılaştığım, zaman zaman bunaldığım bir tutum. Aynı şekilde, onlara karşı da benzer bakışlar vardır. Kişiyle konuşmadan fikir sahibi olan insanlardan rahatsız oluyorum. Bireysel olarak görünüşteki herhangi bir şeyden veya siyasi simge olmasından rahatsız olmuyorum. Hepimizin siyasi simgeleri var; Cumhuriyet veya Sol gazetesi de siyasi simge, Che t-shirt'ü de. Buna ek olarak, bir kadın olarak da türban üzerinden birini yargılamanın da ayrımcı olduğuna inanıyorum. Çünkü bir görüşe uyuz olacaksan, aynı giyinen kişinin erkeğini ayırt etmek biraz daha zor (eğer cübbe giymemişse). Stilinden hafif belli etse bile, yazın onlar da t-shirt-kot giyiyor. Bu nedenle, giyim üzerinden yapılan ayrımda kadınların günah keçisi olduğunu düşünüyorum. Örneğin, eskiden türban yasağı nedeniyle üniversiteye o görüşteki kadın giremiyordu ama onun aynısının erkeği girebiliyordu. "Kadın olduğumuz için birbirimizi tutalım" demiyorum kesinikle de, nefrete karşı kalkan gibi kullanılmaya meyilli olduğuna inanıyorum. Herkesten eşit nefret edene lafım yok. Rahatsız olduğum kısım çift taraflı olarak sürüye mutlak aitlik, sürü dışına mutlak düşmanlık tutumları.


  • aychovsky  (25.03.16 07:58:53 ~ 08:34:40) 
başörtüsü taktıkları halde; makyaj yapmaları, ayak bileğini gösteren pantolon giymeleri, vücut hatlarını belli eden kıyafetler giymeleri, pearsing-hızma vb. takmaları acayip rahatsız ediyor beni.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (25.03.16 08:10:28) 
herşeyi allaha, kadere, yazgıya bağlıyorlar. ne bileyim yağmur yağıyor "ey güzel allahım" falan diye iç geçiriyor. iş yeri iflas mı edecek. "vardır bunda da bir hayır" falan diyor. lan adam dolandırıcılık yapmış işte ondan iflas edecek. onu görmüyor bile.

illa bir yerde düşünce çakışması yaşanıyor. mantıksızlıkları baya farkediliyor. bazı insanlar istisna tabii. ama çoğunluk bu şekilde.
  • mit dir stehen die sekunden  (25.03.16 08:33:07) 
Baş örtüsü şu an amacından çok sapmış durumda.

Baş örtüsü takınca insan bir anda 180 derece değişip, iyilik meleği olmuyor. Nasıl ki başı açık türlü türlü insan varsa, baş örtülü de türlü türlü insan var. Kişiyi tanıyıp, ona göre davranmak lazım.

Ancak burdakilerin bir çoğunun nefreti ideolojik geldi bana. Zaten ön yargılı yaklaştığınız, gerici dediğiniz bir insanı normal şekilde tanımanız mümkün değil. Ne yapsa size kötü gözükecektir.
  • kartallar yuksek ucar  (25.03.16 08:45:54) 
merhaba. 10 dk önce atvde nihal hatipoglunun programı ümraniyede bi ilkokula canlı bağlandı, öğretmen türbanlı, tüm ufacık çocuklar "hayırlı cumalar hocam" diyerek sorularına başladılar. ben öyle bi öğretmen tarafından eğitilmedim herhangi bir çocuğunda eğitilmesini istemem.


  • libertine  (25.03.16 08:51:44 ~ 08:52:50) 
islam referanslı terör ve lince daha meyilli olmaları, tecavüz karşısınd dahi sessiz kalabilen siyasi akımlara daha meyilli olmaları, şehir meydanlarında insanları canlı canlı yakan güruhlara daha yakın olmaları ihtimalleri sebebiyle tedirgin oluyorum. çarşaflı olmamaları (ve dolayısıyla ışid/el kaide/el nusra grubuna daha mesafeli olmaları) biraz içimi rahatlatır gibi oluyor. sonra insanlara yaptıkları aklıma geliyor ve korkuyorum.

belli etmemeye, tanımaya, bu düşüncelere olan mesafelerini anlamaya çalışıyorum. uzak izlenimi vermeleri beni biraz rahatlatıyor.

sadece türbanlı kadınlardan değil, benzer izlenim veren erkeklerden de korkuyorum.
  • babilbaligi  (25.03.16 08:57:45) 
hem türban takıp hem de makyaj yapmaları,vücüt hatlarını belli eden şeyler giydiklerinde çok pis küfür ediyorum. şuan türban takanların %80 nin samimi olduğunu düşünmüyorum.


  • genc irisi  (25.03.16 09:16:55) 
Ben artık rahatsız olmuyorum, alıştım. Makyaj yapmaları falan da koymuyor çünkü o makyajli süslü türbanlıların çoğu zaten dini değil, ideolojik sebepten ya da görüntüsü hoşuna gittiği için takiyor. İdeolojik sebebi biliyoduk zaten ama türbanlı görüntüden hoşlanan insanlar VARMIŞ EVET.

Yunanlı bir arkadaşım türbanlı bir kızla yaşadığı kaçamaktan bahsediyodu, "türbanlının nesini seksi buldun da yattın cizıs kırayst" deyince "çok tahrik edici" dedi valla. İsveçli bir arkadaşım da aylar boyu İstanbul metrosunda asılı olan Armine reklamındaki türbanlı kıza hastaydı baya. Seveni, alıcısı varmış yani.
  • ambrosia  (25.03.16 09:57:53) 
Penguene benzeyen diğerlerinin canı cehenneme ama Seksi türbanlıları beğeniyorum <3 kabuklu fıstıklar çok ulaşılmaz görünüyor <3

Şaka maka zihniyet ters. Kadının kendini erkeğe göre konumlandırması rahatsız edici. Allah böyle istiyor fıtrat mıtrat diye kendini erkekten aşağı görmeyi kabullenmiş. Bizim özgür annelere ihtiyacımz var, fantastik korkuları olan annelerin yetiştirdiği çocuklar umarım yarın birer sevimli kahramana dönüşmez :(
  • i ve been mistreated  (25.03.16 10:04:37) 
Açıkcası 10-15 sene öncesine kadar umrumda bile değildi, sadece şu siyah şarşaf giyenlere kıl oluyordum. ama mevcut yönetim bunu gözümüze öyle bir sotku ki , sanki başlı başına bir problemmiş gibi algılandı. yoksa zaten kimsenin ne karıştığı vardı ne de seçici algısı. Devlet kurumlarında çalışmaları ve üniversiteye girişleri yasaktı.

açıkcası bunu haklı buluyordum. çünkü tüm öğrenciler standartken, kafasında türban olan biri laik bir hoca tarafından hor görülebilir veya muhafazakar bir hocatarafından kayırılabilir.

bu galatasaray lisesinde fenerbahçe formasıyla derse girmeye benzer.
  • janavarorion  (25.03.16 10:11:30) 
türban siyasi bir simgedir ve türbanlılarla sosyal alışverişimi minimum seviyede tutmaya çalışıyorum.


  • gliderpilot  (25.03.16 13:39:57) 
Aman allahım ne cevaplar var gerçekten inanamadim :) kardeşim bu sene tamamen kendi istegi ile ortunme karari aldi. Turbandan kullanmiyor fakat daha kolay olduğu icin şal kullaniyor, olabiligince ve kendince modern vr temiz uyumlu giyinen biri.
Bense ablayim, başım açık tesettürlü degilim yani, insanlar ablasi acik kardeşi kapali diye şaşırıyorlar,anormal bir durum değil aslında. Siyasi görüşümüz ise akpnin yanindan bile gecmiyor, yukarıda yazili olanlara bakilsa demekki kardeşimi gorseniz akp yakalasi yobaz yaftası yapistiracak kiminiz . ki üzüldüğü en cok bu .kimi akp destekli derneklere üye insanlar bunu akpli sanıyormuş üniversitede, sinirleniyor falan .ki Kendisi akpden ve muhafazakar siyasetcilerden hic hazzetmez, cok siyasetten de anlamaz belki.
ama baski ile buyumediginden ve aile akpli olmadigindan klasik akpli kafasında değil. Kendisi tkp ye oy atmadi tamam ama akpye de oy atmadi .bu kadar dar düşünmekte haksizsiniz bence .
  • cabiday  (25.03.16 17:03:32 ~ 17:04:50) 
asıl onlar bizden rahatsız oluyormuş gibi davranıyorlar.


  • ontheroad  (25.03.16 18:14:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.