[]

eczacılar

Eczacılar nasıl bu kadar para kazanıyor?Ilaclardan elde edilen kar çok mu yüksek?




 
mal fazlası alırlar. mesela 7 kutu ilacın parasını öder 10 kutu alır. bazen 8-2 bazen 5-5 bile olur bu oran. oradan da mala vururlar.


  • cekilmis gayfe  (24.03.16 14:36:14) 
dewlet+sigorta desteği nedenıyle bir şekilde herkes ilaç alıyor, eczacılar da dewletten oyle ya da boyle alıyor mewzu bu.. hasta çok, tuketım çok


  • alttaraf  (24.03.16 14:37:19) 
bunu ben de hep merak etmişimdir en küçük bazda mahalledeki eczane düşünüldüğünde açıklaması zor fakat dünyanın en büyük ilaç çöplüğü, ilaç harcaması olan ülke tabii ki ülkemiz. örneğin evinizde kesinlikle minimum 15 çeşit ilaç vardır. bu konudaki ekonominin büyüklüğü bir şekilde tekil eczanelere yansıyor olmalı. cekilmis gayfe'nin verdiği bilgiyi de bilmiyordum. o da iyiymiş.


  • sparkle kiddle  (24.03.16 15:36:21) 
ilaçların fiyatları yüksek. yüzdeyle çalıştıkları için karları artıyor.
ve rakip çok yok.

bütün olay budur.
  • titiraprap  (24.03.16 15:41:38) 
ayrıca artık eczanelere sadece ilaçcı gözüyle bakmayın.
birçok kozmetik ve dermokozmetik ürünleri bulunduruyolar ve bunların karları da hayli yüksek oluyor MF(mal fazlası) minimum %40 dır karları.

  • taha1907  (24.03.16 15:54:26) 
ilaç fiyatları yüksek değil

türkiyede en büyük ilaç alıcısı devlet ve deli gibi indirim yaptırtıyor, eczacının payı da ödemesini kaç ayda alacağı da herşeyi de devletin keyfinde. biz batılı tüm devletlerden daha ucuz ilaç bulunan, halkın dünyadaki tüm milletlerden daha fazla ilaç tükettiği, sürümden deli gibi kazanılan ve şehir nüfusunun çok yoğun olduğu bir ülkeyiz. yani kar payı atıyorum %3 filandır belki ama adetler çok yüksek. tek merkezliliğin + ve - lerini yaşıyorlar.

üstüne kanser vs. gibi çok pahalı ilaçlar var evet ama devlet ödüyor. Devletin ödemediği kremdir, vitamindir, spreydir gibi şeyler de bebek ürünüdür, kozmetiktir de satılıyor üstelik geri ödemeli ilaçlarda vergi kaçırma şansları yok ama böyle şeyler genelde kaçırılıyor. büyük şehirde; x marka cilt bakım günü düzenliyor. küçük şehirde; tüy dökücü krem alacak olsan eczaneden alıyorsun zira başka dükkan olsa bebeğe ayrı, prezervatife ayrı, güneş kremine ayrı, diş ipine ayrı kim dükkan açacak? 50 ayrı dükkanın malını satıyor adam. bizim eczacılar bi ilaç yapmıyor ! onun dışında ne halt ararsan var.
  • niye ama  (24.03.16 16:08:50) 
yahu arkadaş bu hatayı yapmak zorunda mısınız?
ilaç fiyatları yüksek değilmiş.
kime göre, neye göre ? alım gücü yüksek, parası değerli batılı ülkelerle karşılaştırırsan düşük gibi gözükebilir ama reelde düşük mü?
ayrıca binlerce liralık ilaçlar var, yurtdışına göre "ucuz" diye, e gerçekten "ucuz" mu?
sonuçta eczaneler milyon liralara varan cirolar yapıyorlar ve yüzdesiyle kazanıyorlar.

* ayrıca bir ilacın ücretini devletin ödemesi o ilacı ucuz yapmaz. iskontolu da olsa karını alıyor eczacı. burada konu devletin ödeyip ödememesi değil eczacının ettiği kar.
  • titiraprap  (24.03.16 16:18:23 ~ 16:24:51) 
@ titraprap
seninler tartışmaya girmeyi sevmiyorum çünkü çok cins bir kafan var ama yine de yazalım:

yüksek değil çünkü
1-biz ilaç üretmiyoruz ithal gelen başka şeylerin fiyat politikası nasıl ilacın nasıl bakalım: hemen herşeyde ekstra vergilerle fiyat artarken, ilaçta aksine devlet zorla indirim yaptırıp alıyor ve tr'de ilaç fiyatları düşük. yani ucuza sattırıyor devlet ilacı. ayrıca sektör raporlarını da oturup inceleyebilirsin tr ile benzer seviyedeki ülkelerle de kıyaslayınca biz ucuz kalıyoruz (ithal eden ülke olarak)

2-peki bu fiyat yıldan yıla artıyor mu bakalım: devletimizin SUT'u var ve SUT fiyatları çoğu kalemde 2008'den 2014 ekime kadar HİÇ güncellenmedi mesela buna göre yüksek değil. 2008'den beri başka şeylerde fiyat ne oldu, sadece enflasyona göre ne oldu bi otur bak istersen? 2014 güncellemesini her kalemde tek tek incelemedim ve taban ilaç geldi uygulama değişti ama senelerin tüm farkını yansıtmadıklarından da eminim bazı kalemlerde fiyatlar düştü hatta çünkü ucuz muadil geldi... çok ilaç firması var ki türkiyede kar etmediği için bıraksak mı noktasında. bazı ilaçlar gelmiyor. insanlar bireysel olarak çözüm buluyor. muadil, jenerik vs. ilaçlarla idare edip gidiyoruz şu anda.

eczacı kar etmiyor da demedik ama öyle ilaçta sanıldığı gibi %30 kar filan yok paylar düşe düşe kuş kadar kaldı. ancak ne oluyor onu da söyledik X ilaç moda oluyor, her doktor onu yazıyor- doktor da yazmasın komşu tavsiye etsin, o da olumlu, 50 satması gereken ilacı 500 satıyorlar. bu oluyor , buna sürümden kazanmak dedik zaten.

"bir ilacın ücretini devletin ödemesi o ilacı ucuz yapmaz." ucuz yapar diyen olmadı..eczacının parasını her halükarda almak gibi bir garantisinin olduğunu söylüyoruz sadece zira devlet ödüyor. eczacı hem kozmetikçi market gibi iş yapıyor hem indirim, kampanya, reklam vs. yapmak zorunda kalmıyor ilaçta devlet ve eczane tekel olduğu için bunu anlatmaya çalışıyoruz. ha yakında devletin ödemediği ilaç sayısı ödediğini geçecek ama bu ayrı konu.
  • niye ama  (24.03.16 16:58:56) 
@niye ama, cidden senin bir anlama problemin var. aynı şeyleri madde madde ve uzun yazarak kendini haklı çıkaramazsın. yazdığın şeyler alakasız.

öncelikle, ilaç tr'de pahalı mı ucuz mu ? düz fiyat olarak karşılaştırırsan ucuz ama reel olarak karşılaştırırsan pahalı. yukarıda açıkladım git oku. zaten asıl konu da bu değil. (senin iddia ettiğin gibi) ilaç yurt dışından ucuz olsa bile, bu, ilacın ucuz olduğu manasına gelmez.

genel olarak ilaç pahalı mı? ilaç her yerde pahalıdır. hastaların her ay kullanmak zorunda olduğu onbinlerce liralık ilaçlar var. bir ilacı geliştirip, piyasaya sürmek çok uzun çaba ve masraf gerektirir. ilaç şirketleri ona göre fiyat koyarlar. eczacılar da bundan nemalanır.
  • titiraprap  (24.03.16 17:36:01 ~ 18:07:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.