[]

yurtdışı sipariş

hepinize iyi günler efendim,

ben diyelim ki yurtdışından kendim için, satış amaçlı değil, örneğin 2-3 kutu geyik eti satın alıp getirmek istesem, getirtebilir miyim? et ithalatı falan yasak şeyler eninde sonunda, bu tarz küçük miktarlar için de geçerli midir bu durum?

ikinci bir sorum daha var :) alibaba'dan şimdiye kadar sipariş vermedim, vermeye niyetlensem nakliyesi ortalama ne kadar tutar? örneğin gidip 1 adet lambeder falan alsam ekonomik olarak avantajlı mıdır?

 
gida alamazsin hic ugrasma

alibaba daha cok toptana bakiyor. senin aliexpresse bakman gerek bence. ya da ikisine de bak tekli satislar da olabiliyor alibabada. nakliye meselesi net degil bazilari ucretsiz yolluyor bazilari illa registered yolluyor falan. bakman lazim yani kesin bir sey diyemeyiz ki.
  • hordes of chaos  (24.03.16 14:26:10) 
gıda alımının hiç yolu yok mu yani? örnekte de verdim, diyelim ki geyik eti yemek istiyorum, türkiyede bulamıyorum, ama yurtdışından da getiremiyorum bu halde.

ne anladım o zaman ben bu mk küreselleşmesinden?
  • re noreno  (24.03.16 14:37:03) 
ya hani kurutulmus et olsa belki mantikli olabilir ama islem gormemis et zaten sakincali. adam ne zaman kargoya verecek de ne zaman ucaga girecek ne zaman buraya gelecek derken.. turk kargo firmalarinin durumu da ortadayken hem de. et bayatlar para bosuna gider.

ha ama soyle bir durum var. sim kart takilan cihazlar yasak olmasina ragmen getirtenler cok. mesela karsidaki adam parcalara ayirip yolluyor burada birlestiriyorsun falan. en son birkac kisi sorusturma yemisti bu yuzden. mesela bicak da yasak ama adam bildigin kilic getirmis. boyle seyler olabiliyor gozden kacabiliyor.

kuresellesme turkiye gibi 10.dunya ulkesinde is gormuyor hocam. zamaninda irana cok bok atilirdi ama yemin ederim iran bizden kat kat ustun. o zamanlar da, bu zamanda da. biz hala 75 eur limitinde dolar kuru 3 tlden esya almaya calisalim.

gidayi anca yurtdisina giden yolcu beraberinde getirebilir. veya sansini dene, gumruge takilirsa ya geri yollanir ya imha edilir.
  • hordes of chaos  (24.03.16 14:48:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.