[]

2.el elektro gitarı denerken illa bakılması gerekli yerler neresi?

Sorum bir telecaster için geçerli. Ayni zamanda genel anlamda da soruyu cevaplarsaniz sevinirim. Mesela klavye üzerinde tüm nota yerlerini denemek gibi manyetik ayarlarını denemek gibi mesela. Önceden gitar calmadim




 
Eline al böyle bir kaldırıp bak sapına. Düz mü bir oynama var mı diye.
Bütün tellerin bütün perdelerini gez. Cızlama falan oluyor mu bak.
Genel olarak vurur kırık çıkık var mı ona bak.
Manyetik falan zaten kontrol edersin.

Bu kadar biliyorum ben. Sözlükte de başlık vardı ama aklıma gelmedi şu an. Hatırlarsam editlerim.
  • Giovanni Pipitto  (24.03.16 08:28:33) 
sap ayarına bakman lazım. tel yüksekliğini kontrol etmen lazım. perdeleri şöyle bir kontrol edebilirsin, 12. perdede de aynı notayı veriyor mu, bazı perdelerde cızırdama yapıyor mu gibi. sonrasına bir amfiye bağlayıp potanslarının performansına bakabilirsin, cızırdama var mı diye. manyetiklere baksan da çok anlayamazsın ama yine de biraz çal, köprüden sapa geç falan, çok ekstrem değişiklik oluyor mu seste.

vuruğu çıkığı en son bakman gerekn şeyler bence, çok çatlak, kırık biri aşırı durumlar yoksa.
  • loveinaflipbook  (24.03.16 08:29:42) 
Gitar çalmayı bilen ve kendi bakımını yapacak kadar hakim birine baktır. Anlamadığın konuda anlıyor gibi bakman komik duruma düşürür.
Daha önce hiçbir gitarı incelemediysen ufak tefek sap atmasını anlaman zor. Sorun varsa düzeltilebilir önemsiz bir şey mi değil mi anlayamazsın.

  • d e j i n  (24.03.16 18:32:37) 
12. perdeye bak. ilk el ikinci el farketmez, boş tele vurduğunda veren notayı vermiyorsa sapında bir sorun vardır. tellerin yüksekliği de önemli. ayrıca bir amfiye bağlayıp jack girişini oynatın bir temassızlık veya boşluk olup olmadığını kontrol edin. tüm tellerin kulaklarını çevirin bir zorlanma var mı test edin. sapın gövdeye bağlandığı noktayı gitarı ters çevirip çatlak varmı bakın. şimdilik aklıma gelenler bunlar.


  • vapurlarfalan  (24.03.16 18:44:22) 
12. Perde sabit eşikli gitarlar için çok önemli ama elektrik gitarda genel olarak eşik her tel için ayrı ayrı ayarlanabilir olduğundan ufak farklılıklar kolaylıkla giderilebilmekte.


  • d e j i n  (24.03.16 18:52:13) 
yukarıdakilere ek olarak; köprü çok önemli. farklı tiptekilerde farklı sorunlar olabiliyor, ona göre araştır gitmeden önce.

ama dejin +1, biz burada ne kadar şey söylesek de ortalama üstü bilen, tecrübeli biriyle gitmen daha iyi olur.
  • baba jo  (24.03.16 18:58:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.