[]

Saat gectikce insani uyku basmasi gerekmiyor mu?

Bende tam tersi oluyor, neyi yanlis yapiyorum? Aksam 21:00 civarlari hafiften uyku basiyor, daha sonra yavas yavas uykum aciliyor, 23:00'u de gectikten sonra artik uykumn iyice acilmis olur saat 00:00 siralarinda tamamen cin gibi olmus oluyorum. Sabah kalkana kadar da canim cikiyor ama ertesi gun yine ayni.
Isyerindekilerle konusuyoruz bazen, "bir kac gundur uykusuzdum, dun aksam 20:30 bir yattim, bu sabaha kadar uyudum" gibi seyler soyluyorlar ve ben hayrete dusuyorum. Ben ne kadar uykusuz kalsam da ertesi gun gece yarisi oldugu halde cin gibiyim, zerre kadar uykum gelmiyor. Buna karsilik sabah kalmak buyuk iskence oluyor ve uyku hali tum gun devam ediyor, isyerinde ogle arasi oturdugum yerde uyudugum bile oluyor, o derece. Ama gel gor ki su an saat 00:00 ve her zamanki gibi bir gram uykum yok, voleybol maci yapabilirim hemen simdi.
Normal insanlar gibi saat gecitkce uyku bastirmasi icin ne yapmam gerekiyor?


 
papatya/melisa çayı çok güzel uyku getirir. aktarlardan alabilirsin. ama melisayı haftada 3 kereden fazla kullanma bağımlılık yapıcı etkisi var.


  • yamuklu sucurta  (23.03.16 23:05:33) 
Denedim zamaninda, ise yaramadi.


  • stavro  (23.03.16 23:06:42) 
bir ihtimal (bkz: dsps)


  • soso  (24.03.16 01:21:03) 
Delayed Sleep Phase Syndrome.
Ben bu teshis konulana kadar kafayi usuttum 20 kere belki. Yataga girip 5 saat uyumadan inadimdan ter icinde saga sola dondugumu bilirim zifir karanlikta. Cok beter cok.

  • topuksuz ayakkabi  (24.03.16 02:49:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.