[]

zipponun avantajı ne?

normal bir çakmakla karşılaştıracak olursak avantajı nedir zipponun? bikaç şey biliyorum ama tam bilmiyorum demek ki ki alasım gelmedi henüz.




 
Hediye geldi bana. 5-6 yıldır kullanıyorum.

Normal çakmağa göre dezavantajları
- benzini çabuk bitiyor.
- benzini ve taşı pahalı.
- sigara da benzin kokusu bırakıyor. (ben bu kokuya alıştım ama sigarasını yaktığım insanlar sevmiyorlar)
- kaybolma riski daha yüksek.

Normal çakmağa göre avantajları
- tamamen güvenli. patlama riski yok.
- çok şık. bir aksesuar olarak düşünebilir.
- sesi çok güzel.
- eğlenceli. çeşitli hokkabazlıklar yapabiliyorsun.
- tek çakışta yanmadığını neredeyse hatırlamıyorum.
  • pardonan  (23.03.16 17:32:21) 
Görüntü dışında avantajı yok diye düşünüyorum
Çevremde zipposu olan insanların hemen hemen hepsi zippo yerine çakmak taşımayı tercih ediyor

  • eksimeksi  (23.03.16 17:33:19) 
Bende yok arkadaşta var, -sağanak olmayan- bir yağmurda ve it gibi rüzgarda kesintisiz çalışıyor. #respect


  • gunde 3 litre kola icen adam  (23.03.16 17:33:56) 
Her rüzgarda ve her açıda çalışıyor.
Ömürlük bir hediye.
Gazla çalışmadığı için bir kere çaktığınızda kapağı kapanan kadar yanıyor mum olarak kullandığım oldu.

ekleme: hayatımda sigara içmedim.
  • ThomasJefferson  (23.03.16 17:41:18 ~ 18:01:58) 
ömür boyu garantisi olduğu söyleniyor.


  • her gece aç  (23.03.16 17:43:42) 
şeklini umursamadığım için sağlamlığı, fiyatından dolayı sağda solda unutmaman, kimsenin cep yapmaması avantajları bence. tiryaki adam her türlü ortamda herhangi bir çakmak ile sigarasını yakar, çevresel faktörler bir kriter değil benim için :)
dezavantajı ise kibrit ve zippo ile yakılan sigaranın tadı bir değişik oluyor, kimisi sever kimisi sevmez ama ben sevmiyorum. bir heves edip aldığım zippoyu birkaç hafta kullanabildim 7 senedir yatıyor.

  • Kovacic  (23.03.16 17:58:46) 
iç aksamı ömür boyu garantili ama dışı değil zaten cizildikce yiprandikca cazibesi artar. Ic aksamda sorun olursa direkt yenisiyle degistiriyorlar dışı garanti dışı ama yine de Menteşe ayari vs ucretsiz yapiyorlar
Sesi trickler falan derken ben seviyorum
Hacılamalara karşı dikkatli olmak lazım :) alacaksaniz da ebayden alın burada 2 katına satiliyor... 1941 replica on numara modeldir bu arada...
  • sen de git sen de unut  (23.03.16 18:05:18) 
"benim çok param var, harcayacak yeri bilmiyorum ve şekilciyimdir"i en kolay şekilde dile getiren kapitalizm oyuncaklarından biri olması.


  • m e b  (23.03.16 18:48:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.