[]

Roma - Floransa

Nisan sonunda 4 tam günlüğüne Roma'da olacağım kız arkadaşım ile. Vatikan Pazar günü bedava diye o günü oraya ayırma planımız var.

Cumartesi ya da Pazartesi günü Floransa'ya gitmeyi planlıyoruz

1) Floransa'ya gitmek için en mantıklı (fiyat/performans) yöntem nedir?
2) Sabahın köründe gidip gece yarısı dönmek mi, yoksa bi gece konaklamak mı?
3) Floransa mı yoksa Napoli falan mı daha mantıklı olur?
4) Vatikan'a Pazar gitmek saçmalık mı?

 
floransa'ya gidip müze gezmek istiyorsanız biletlerinizi mutlaka erkenden alın. aksi halde uzun kuyruklar şu mevsimde dahi sizi bekliyor olabilir.


  • ron dennis  (23.03.16 13:48:36) 
1- tren
2- bi gece konaklamak
3- floransa
4- bilmiyorum ama floransaya pazartesi gitmek saçmalık, her yer kapalı sakın unutmayın biz öyle patatese dönüştük.
  • freya  (23.03.16 13:49:52) 
Floransada romadan daha fazla kalin bence. Floransa cuma cumartesi aksamlari cok guzel oluyor, konaklayin kesinlikle. Romadan trenle gecebilirsiniz, biletleri de onceden internetten alınca ucuz oluyormus diye duymustum.


  • turuncu tonlarda  (23.03.16 13:54:41) 
floransa'ya günlük gitmek çok kötü bir tercih, hele ki roma'dan. daha fazla gün ayıramam diyorsan napoli ama floransa'ya gitmediğin için çok şey kaçırırsın.


  • baba jo  (23.03.16 13:55:06) 
freya +sonsuz
baba jo +1

Floransa'yı 1 güne sıkıştırma, ben ettim pişman oldum. Çok güzel memleket.
  • lcha  (23.03.16 13:57:21 ~ 13:57:55) 
1)tren (floransa roma dan bile güzel bence...)
2) konaklamak
3) floransa
4) vatikanın da çok numarası yok gitmeseydim de bişi kaybetmezdim açıkcası. en ilginç şey swiss guard'ın joker kostümleri...
c2.staticflickr.com
  • rentts  (23.03.16 14:00:01) 
ya floransa çok güzel de bir dolu günde öğrenirsiniz nerde ne var minicik bi yer başından sonuna yürümek zaten 1 saat sürmüyor. roma öyle değil, dört gün roma için çok değil yani. naçizane.

en mantıklısı tren. www.trenitalia.com
burdan bakın fiyatlara.

vatikan kısmı için bişey diyemiyorum zira benim ilgimi çekmeyen şeyler.
  • mula  (23.03.16 14:19:10) 
Roma'ya hizli tren en kisa surede en rahat gitmenin yolu ama bu tarihte ucuz bilet bulma ihtimaliniz dusuk. Biz gidis 2 donus 2 toplam 4 bileti 250tl civarina almistik ama gitmeden 2-3 ay once aldik, cok yakin tarihte gittigi icin 1 bileti 500tlye alan insan biliyorum. Floransa bana gore Roma'dan bin kat guzel ve cok farkli bir ruhu olan bir sehir, gece hayati da ayri guzel oluyor ama kalmaniz ille de sart degil cunku bir gun sonra kalkinca e bugun ne yapacagiz her yeri dun gezdik diyebilirsiniz. Napoli'yi gormedim ama Floransa'yi mutlaka gormelisiniz mutlaka. Hediyelik olarak da Floransa'daki duomo'nun alt katinda bir hediyelik dukkan kismi var; hem Roma hem Floransa'nin geri kalaninda gormedigim seyleri daha ucuza buldum orada. :) vatikan'a gittigimizde papa vardi bir suru ulkeden gelen din adamlari falan vardi o yuzden ayri bir cosku soz konusuydu, normalde tatsiz olur mu bilmiyorum, sistine sapelindeki sanat eserlerine bir goz atin ilginizi cekmezse vatikan'a gitmeniz cok sart degil, giderseniz de vatikan'a girmeden sol kosedeki hediyelikci daha ucuz ve daha farkli seyler satiyor. Bir de pisa kulesi kolozyumun falan kucuk heykelciklerini almak isterseniz dukkanlardan degil vatikan'a giderken sokakta satanlardan alin daha ucuza almis olursunuz:)


  • ornitorenk  (23.03.16 22:27:41) 
1- tren
2- Bir gece konaklamak
3 -Floransa
4 -Degil
Pazar gunu bedava degil Vatikan, ayin son pazar gunu bedava.
Ayrica muzeler icin onceden internetten rezervasyonlu bilet alin.
  • stavro  (23.03.16 22:34:19 ~ 22:34:59) 
Napoli varken Floransaya gitmek delilik bence. Tercih eden insanları hiç anlayamadım. Floransa bildiğin Roma'nın ufak versiyonu. Napoli'yse bambaşka bi memleket.


  • noluyo yaa  (23.03.16 22:58:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.