[]

Saatlerden anlayanlara kronometreyle ilgili.

Chronograph özellikli saatlerde ufak ufak genelde 3 adet bölme daha oluyor ve biri 60 saniyelik kısım. Ancak saat kronometresiz çalışırken büyük saniye sabit duruyor bu küçük bölme hareket ediyor. İzlediğim video'lardan da anladığım üzere normal olanı bu.

Şahsen bana saçma geldi. Akrep ve yelkovanın yanındaki büyük saniye mal gibi duruyorken küçük saniyenin hareket etmesi. Büyük saniye sadece kronometrede mi kullanılıyor yoksa bunları değiştirebiliyor muyuz? Zira standart olarak büyük saniyenin hareket etmesini tercih ederim.

Saat bu; www.google.com.tr

 
Kronometre mekanizması düzgün olan saatlerin hepsinde bu şekildedir, zira kronometreyi kullanman gerektiğine göre zaman hassasiyeti de önemlidir ki bu yüzden büyük alanda saniye gösterilir. İlla içi şekilli şüküllü olsun ama saniye de büyük olsun istiyorsan kronometre yerine takvimli saat alabilirsin. Şu gün ay, 24 dilimlik saat gösterenlerden falan...


  • Tutesh  (23.03.16 10:34:40) 
Rolex'te saat modunda büyük saniye sabit duruyor, küçük dairenin içindeki saniyeyi sayıyor. Kronometreyi çalıştırınca büyük olan saniye dönmeye başlıyor.


  • crown  (23.03.16 12:15:21) 
Her saat markası için geçerli değil bu söylediğiniz durum. Mesela bende kronometre özellikli Chronotech marka bir saat var ve saat kipindeyken büyük saniye hareket ediyor. Bu durum kalite ile alakalı mı bilmiyorum fakat her mekanizma aynı çalışmıyor, bundan eminim.


  • kodadiirem  (23.03.16 15:36:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.