[]

Ton balığı

Günde 1, bazen 2 tane büyük boy (160gr olan) ton balığı yiyorum salata ile birlikte.

Superfresh'in 2li paketini alıyorum, aşağı yukarı 11-12 TL. Bu işi daha ucuza halletmenin yolu yordamı var mı?

Not: Migros ve Bim'in ton balıklarını denedim, sevmedim.

 
valla dandik marka ton baliklarinin tek farki baligin parcalanmis olmasi. superfresh'e o kadar para vermek enayilik bana kalirsa.


  • bohr atom modeli  (22.03.16 21:29:59) 
metro da kiloluk ton balıkları var baya uyguna geliyor ancak en fazla 6 gün içinde bitirmeniz gerekiyor.


  • hoikam  (22.03.16 21:30:48) 
Eğer o kadar çok tüketiyorsan, önerim;

www.hepsiburada.com
  • koskoca kirpi  (22.03.16 21:31:27) 
a101'in ton balığını seviyorum ben. ama bim'inkini sevmediysen onu da sevmezsin sanırım.


  • dinsiz adam  (22.03.16 21:38:45) 
ayçiçekyağı/z.yağı içerikli olanları sağlık ve bütçe sebebiyle eledikten sonra katkısızlar arasında en uygunu Migros'un ki bildiğim kadarıyla. Benim tavsiyem gram olarak daha ucuza gelecek ama bir yandan çok fazla vakit almayacak diğer yandan az bulaşık çıkartacak norveç somonu ile ikame etmen olacaktır. şu an piyasada kilosu 40 tl, fileto yaptır her öğünde yiyeceğin kadar baya gider. Ayrıca bildiğim kadarıyla hesaplamayı yaparken unutma ki 160 gr net balık ağırlığı değil, brüt değer o.


  • candanag  (22.03.16 21:42:39 ~ 21:42:58) 
ben de dardanel dışında yiyemiyorum. süperfreş'i sevmiyorum mesela, tatsız geliyor. üçler markette süperfreş'in kampanyaları oluyor, küçük kutuların 3'lüsü 7 tl oluyor bazen.

bu arada, o kadar sık ton yemek ağır metallerin birikimi nedeniyle sakıncalı. bi google araması yapmanı tavsiye ederim.
  • manuel mandalina  (22.03.16 22:06:05 ~ 22:06:25) 
migros'un ya da a101'in ton balıklarını da aslında dardanel ya da superfresh üretiyor. markaya degil üreticiye bakın. ayni fabrikadan cikan ton baligina daha fazla para vermeyin.


  • thewizardofearthsea  (22.03.16 22:48:59) 
Tom balığı ve Somon balığı gibi balıkların bu kadar çok yenmesi tavsiye edilmiyor. Ağır metal zehirlenmesi yaşar hatta Vedat Milör gibi ciddi sorunlar yaşayabilirsiniz.


  • creepy  (22.03.16 23:16:50) 
evet söylenen doğru. ton balığı üretiminde üç farklı proses var. bütün balık geliyor makineye, dilim dilim kesiliyor. parçalaşnadan düzgün kesilenler oluyor sana dardanel lacivert kutulu olandan. yazar zaten üstünde, "bütün dilim ton balığı" diye. ez azıcık dağıttık, çöpe mi atalım? onu da yine tonton diye başka ambalaj yapıyor, "iri parçalı ton balığı". e keserken iyice dağılanları, parçalananları, dökülen kırıntıları kaldı. çöp mü? hayır. "büfe tipi kıyılmış ton balığı". tabii fiyat da ucuzluyor. aynı balık, aynı fabrika. bakın, üretici dardanel veya süperfreş yazıyorsa alabilirsiniz. ötekinden tek farkı parçaların büyüklüğü. salataya katılıyorsa bütün dilim olmasına hiç gerek yok.


  • kibritsuyu  (23.03.16 00:02:44) 
dardanel civa testine tabii tutuyor. Superfresh ülkerin. Test mest yaptıklarını sanmıyorum.


  • ThomasJefferson  (23.03.16 00:21:56) 
bim ve a101'in ton balığını dardanel üretiyor.


  • feel the blanks  (23.03.16 03:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.