[]

Antakya'da nerede ne yenilir?

Antakya'a gidelim dedik, çocuklar mozaik filan görsün, müze gezelim, kültür olsun, bi de yemek yiyelim. Uçak otel filan hazır. Nerede ne yesek? Oraya gidilip de kaçırmamamız gereken yemekler nedir? Çok yemek seven bir grupla gidiyoruz. Şunları önermiş turdakiler:

HARBIYE KULE RESTORAN
THE LIWAN RESTAURANT
SVEYKA(ZÜVEYKA)RESTAURANT

 
kule derim. ve kulede tavuk, humus ve zahter yiyin de derim. bir de merkezde bir künefeci var. ismini çıkaramadım şimdi. nehrin kıyısında üç masalı bir yer. bence sorsanız gösterirler.


  • trocero  (05.11.09 07:43:32) 
künefe ye tabiki.

@trocero
Zahter kekik değilmiydi yanılıyormuyum genelde çayını içerdik ama sen yiyin demişsin. farklı bişi galiba bu. ne olaki?
  • pposeidon1  (05.11.09 08:11:52) 
  • modesttiago  (05.11.09 09:30:00) 
harbiye tarafına kesin gidin yediğim en güzel yemekler ordaydı. ayrıca deniz manzaralı yerim derseniz samandağı geçtikten sonra bir plaj vardı onun yanında balık restoranı var fena değildi.


  • murtilli  (05.11.09 10:22:49) 
antakyalı olduğum için, hemen tavsiyelere başlayayım.

1) harbiye de boğaziçi restoranı tavsiye ederim. delicesine meze ye, delicesine künefe ve peynirli irmik helvası ye. güzel terbiyeli tavuk da ye. onu unutmayayım.

2) kuzeytepe ye gidebilirsin. Maho nun yeri vardır. harika kebap yapar. mezeler hemen hemen tüm mekanlarda aynıdır.

3) Atatürk caddesin de kebo vardır. harika tavuk döneri yapar. bir de gündüz sinemasının altında köfteciler vardır. onlar da güzeldir.

4) saray caddesinde salah ın yeri vardır. güzel kebap yapar. bir de karşısında humus ve bakla ezmesi yapan bir yer var. halebi ekmek veririler humusun yanına muhteşemdir.

5) her hangi bir kasaba giderek, tepsiye et ve kağıda et yiyebilirsin. sadece kasaba girip " tepsiye et ya da kağıda et yemek istiyorum. " de. yeterlidir.

aklıma gelenler bunlar valla. antakya zaten yemek üstüne kurulu bir yerdir. hangisini önersem diye şaşırdım valla. nese fazla kilo alma. kiloları sonra vermesi zor oluyor.
  • punkeinstain  (05.11.09 19:13:32 ~ 19:15:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.