[]

reza zarrab

abd nasıl 75 yıl hapsini isteyebiliyor? bir ülke, kendi vatandaşı olmayan birini yargılayıp hapse atabilir mi? sonuçta abd vatandaşı olmayan biri abd yasalarını tanımıyor.




 
Yanlış bilgi. Bir ülke, senin ülkendeki birini alıp yargılamak için ülkeden izin ister. Ama kendi ülkesinde yakaladığı birini, kendisine karşı işlenmiş suçlar karşısında yargılar.


  • birşeylersoracağım  (22.03.16 18:55:05) 
reza zarrab için izin verdiğini sanmıyorum hükümetin. zaten iddiaya göre abd'ye karşı işlenmiş bir suç var. ama yine de bu yargılama abd yasalarına göre yapılıyor ve kişi bu yasaları tanımak zorunda değil. mesela abd yasalarına göre abd başkanına armut demek en büyük suçlardansa ve biri obama'ya armut dediyse yargılayabilirler mi?


  • tute  (22.03.16 18:58:10) 
Bizim ülkenin izin verdiğini söylemedim ki. Amerika Reza Sarrafı bizim ülkemizin sınırları içerisinde yakalayabilmek ve götürmekciçin Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyar. Ama bir zanlıyı Amerika'da yakalayıp Amerikan mahkemesinde yargılaması için izin almasına gerek yok dedim.

Ayrıca Amerika'da Obama'ya armut demek suç ise, Amerika sınırları içerisinde Obama'ya armut dersen, Amerika vatandaşı olmasan dahi tutuklanır ve yargılanırsın.
  • birşeylersoracağım  (22.03.16 19:05:19 ~ 19:07:51) 
Bu mantıkla trafiği soldan akan bir ülkeye gidip sağdan kullanacam deyince de ceza almamamız lazım. :) Yani evet yargılar.


  • grgn  (22.03.16 19:18:44) 
merhaba. kabaca amerikanın koyduğu ambargoyu delip, amerika'ya gezmeye gidersen dönemezsin, hadi gittin diyelim "e ben abd vatandaşı değilim ayrıca abd yasalarını tanımıyorum" saçma bi cevap olmuyor mu? "Ya ben zaten suçu türkiye, dubai, çin üzerinden dolaylı işledim sana nooluyo amerika ya" mantıklı ama kullansın bunu mahkemede.


  • libertine  (22.03.16 19:23:41) 
Ceza hukukundaki evrensellik ilkesine dayanarak belirli suçlardan (ki zarrabın işlediği suçlar da o belirli suçlar içinde) isteyebilir, yargılayabilir, hapse atabilir.


  • alciphron  (22.03.16 19:24:14) 
Ajanlari ulkende yakaladiginda nasil yargilayip infaz ediyorsan bu da onun gibi.


  • stavro  (22.03.16 19:37:17) 
doğu perinçek'in isviçre'de ermeni soykırımı yoktur demesi ve isviçre'de yargılanması konuya açıklık getirebilir diye düşünüyorum. yanılıyorsam bilen düzeltsin.


  • il padrino  (22.03.16 20:47:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.