[]

Yurtdışı Havalimanı Güvenliği

Bugün Brüksel'de olan olay hakkında konuşurken arkadaş ordaki havalimanında sadece uçağa binerken güvenlik olduğunu bizdeki gibi 2 tane arama olmadığını söyledi. hatta avrupa'da hepsi öyle dedi. Ben gitmediğim için bilmiyorum. Gerçekten öyle mi? Öyleyse zaten çok büyük bir güvenlik açığı değil mi bu?




 
Öyle evet, avrupa ve abd'de avm ve havaalanı girişlerinde güvenlik kontrolünden geçilmiyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (22.03.16 15:48:36) 
evet aynen öyle. avm lere de elini kolunu sallayarak giriyosun.


  • innerbliss  (22.03.16 15:48:42 ~ 15:48:51) 
hepsi öyle. zaten türkiyede de artık tek güvenlik kontrolü var. girişteki kaldırıldı, sadece check-inden sonra boarding yaparken var.
ilk girişteki güvenlik zaten bi işe yaramıyor ki. uçakların oraya gitmediğin sürece ha orda bi olay olmuş ha sokakta.

  • halanne  (22.03.16 15:49:51) 
Bence gerçekten büyük bir güvenlik açığı. Brükseli bilemiyorum ama ben bu durumla new yorkta karşılaştım. Havaalanına elimi kolumu sallayarak girince baya dumur olmuştum. Yakın zamanda izmir adnan menderes havaalanında da gördüm bunu. Bence süper saçma bir olay.


  • naberabi  (22.03.16 15:50:19) 
izmir'de bu şekilde. girişte yok, uçağa geçişte var.


  • teknikekip  (22.03.16 15:52:39) 
@halanne

ben daha 3 hafta önce sabiha gökçen'i kullandım. 2 aramadan geçtim. ilk aramanın hiç bir işe yaramama durumu olamaz bence. adam kalaşnikovla gelmiş havalimanına sonuçta. illaki farkedilirdi.
  • hononu  (22.03.16 15:53:46) 
almanyada tek bir güvenlik kontrolünden geciliyor. avm ye girerken de kontrol edilmiyor.

peki normal olan ne, avrupada uygulana mi türkiyede uygulanan mi? bir yerde güvenlik aramasi yapilmasi icin ne gibi sart gerekiyor? eger kalabalik noktalara güvenlik kontrolü uygulanacaksa yine ayni yogunlukta kalabaligi barindiran metro, semt pazarlari, otobüs/metrobüs duraklari, okul girisleri icin neden arama yapilmiyor? türkiyede yapilan güvenlik kontrolü göstermelik mi? mesela gecen sene caglayan adliyesi en güvenli yerlerden biri olmasina ragmen savci esir alinmasina ragmen güvenlik kontrolleri gercekten ise yariyor mu? Benim düsüncem güvenlik sadece x-ray den gecirmekle olmaz, önemli bir faktördür ama asil güvenlik polisin ve istihbaratin gizli takibi gibi bircok önlemin bir araya gelmesiyle olur ve cok özel bir uzmanlik ister. yüzde yüz güvenlik de asla olamaz zaten.
  • emrahday  (22.03.16 16:03:40 ~ 16:04:36) 
Bizdeki tarz güvenlik kontrolünün amacını ben tam bilmiyorum zaten, atatürk'te girişte hayvan gibi güvenlik kuyruğu oluyor. Patlatacak adam orada patlatıp onlarca kişiyi öldürebilir yine. Ha içerde patlatmış ha kapıda. Her türlü kalabalık ve bir sürü insan.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (22.03.16 16:27:13) 
güvenlik acigi niye olsun? insanlar sadece havalimaninda mi beraber oluyorlar? otobuse binmeden once, metroya binmeden once, taksime girmeden once, sultanahmete gitmeden once vs vs her yere xray cihazi koymak gerekir oyleyse. turkiyede iki kontrol yapilmasi tamamen sacmalik. avmlere girmeden once kontrol yapilmasi da ayni sekilde.


  • fayfim  (22.03.16 16:36:15) 
izmirde cok uzun zamandir tek kontrol var. ankarada da oyle diye hatirliyorum.


  • halanne  (22.03.16 19:42:25) 
ahah nazariniz degdi
www.airporthaber.com

  • halanne  (22.03.16 20:21:01) 
türkiyede tek aramaya geçme planları dedikoduları çıktı ama uygulamaya geçmedi
avrupada tek arama var oda uçağa girmeden evet.
Ancak bizdeki uygulama daha doğru. Gerçi bunun ülke ile alakası var, bizde olması gereken bu diyebiliriz.
  • basond  (22.03.16 20:28:57) 
Avrupa'da elini kolunu sallıyorsun ve tek güvenlik bizdeki güvenlik gibi. Amerika'da ise elini kolunu sallaya sallaya girdikten sonra kapıya gitmeden önce güvenlikten geçiyorsun. ama o güvenlik bizimkiler gibi değil. Çanta yine banttan geçiyor da, sen ayakkabılarını çıkarıp ilk olarak bir kapı gibi cihazdan geçiyorsun (bizimki gibi olan). Ondan birkaç adım ötede çıplak ayak bir kabine giriyorsun. Şurada kapı ve kabin görünüyor.
i.dailymail.co.uk
O kabinde ayaklarını ilgili yere basarak kollarını kaldırıyorsun.
www.mlbair.com
images.csmonitor.com
Önünden ve arkandan tarayıcı bir şey geçiyor, o ötmezse ilerliyorsun.
  • aychovsky  (22.03.16 20:39:49 ~ 20:42:33) 
aychovskinin bahsettigi sistem de her havalimaninda ayni degil ama. farkli havalimanlarinda farkli sistemler olabiliyor.


  • fayfim  (23.03.16 15:17:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.