[]

sözlük avukatları (aldatma içerir)

en son söyleyeceğimi en başta söyleyim, annem babamı aldattı.

aldatıyomuş daha doğrusu, bikaç senedir. babamın son 6 ayda haberi oluyor. tam bir soğukkanlılıkla delilleri (facebook yazışmaları, mesajlar fotoğraflar vs.) topluyor. Bir kavga anında da kendini tutamayıp bize söylüyor.

son altı aydır bu durumu bile bile sırf simbiyotik ilişki gereği beraber yaşıyoruz. Çünkü ben evleniyorum ve para biriktiriliyor harıl harıl; çok para lazım. ben anlaşarak boşanmaları yönünde baskılıyorum bu yüzden ama babamın ruhen rahatlamaya ihtiyacı olduğunu da biliyorum. Süründürmek rezil etmek istiyo annemi. kredi çekeyim avukat tutayım vs. diyor ama karşı tarafta da annem var, yani ne kadar kızsam da annem amk.

avukatlar tutulsa savunmalar başlasa annemin de söyleyecekleri olacak (şiddet vs.) dolayısıyla iş epey bir uzar gibi. maddi açıdan bin liraya bile ihtiyaç varken 3000'er min. gider diyo hukukçu arkadaşlarım. avukat arkadaşlara ise sorum şu;

*avukata hiç bulaşmadan babamı rahatlatacak bi yol var mı? (mümkünse sonradan polislerin gelmeyeceği:)

*avukata bulaşırsak min. ne kadar gözden çıkmalı (annemi de hesaba katın)

*bu işten annem maks. ne kadar zararlı çıkar?

*anlaşarak boşanmaları için hangi gerekçeleri öne sürmeliyim bizimkilere?

her iki tarafın da minimum üzülmesini istediğim için kendi kendime satranç oynuyo gibiyim amk. bi hamle yapıp karşıya geçiyorum. bi yardım edin.

 
biri şiddet uyguluyor, diğeri de aldatıyor. evlenecekmişsin zaten yakın zamanda evlen kurtul bulaşma ne yaparlarsa yapsınlar.


  • Kovacic  (22.03.16 15:39:00) 
bence aralarını yap düzgünce ayrılsınlar.
baban da kurtulmuş olur.
yoksa çok uzar o işler. iki tarafında başı ağrır. gidecek masraflar da cabası.

* babanı rahatlatacak yol: avukat masrafı yerine küçük bir tatil yapsın.
  • titiraprap  (22.03.16 15:41:56 ~ 16:00:09) 
anlaşarak boşanma için en geçerli nedeni söylemişsin işte, biri aldatmış biri şiddet uygulamış. iki taraf da suçlu hatta biraz objektif yaklaşacak olursak baban daha suçlu. sonuçta annenin yaptığı şey babanın bireysel özgürlüklerine saldırıp ağzını kıramaz. tamamen kendi hayatıyla ilgili. ben olsam annemi rahatlatacak yöntem ararım hayat ne garip ya.


  • freya  (22.03.16 15:49:07) 
bakın, "en kötü uzlaşma, en iyi davadan evladır." diye bir söz vardır. 5 yıldır avukatım, taraf olduğum her dava bu sözü doğrular nitelikte.

çekişmeli boşanma demek 1.5, 2 sene civarında bir süre demek en başta (yani muhtemelen öyledir. aile hukuku çalışmıyorum, o konuyla ilgili bir tecrübem olmadı). bu süreç boyunca bilirkişi masrafları, tebligat masrafları, yargılama harçları vesair bir sürü masraf doğacak. avukatlık ücretini saymıyorum bile. yani bir tarafı süründürmek için dava açmak (eğer çok çok zengin bir insan değilseniz) mümkün değildir. bir davaya taraf olan herkes sürünür.

babanızın ruhen rahatlaması maalesef hukuki bir süreçten bağımsız. allah yardım etsin, gerçekten kötü bir durum; ama babanızın bunu anlaması lazım. gerekirse bir psikolojik destek alsın. hem parasal olarak daha ucuza gelir, hem de ruhen rahatlamasının işe yarar yollarından bir tanesidir. ruhen rahatlamaya kimin daha çok ihtiyacı var tartışmasına girmiyorum; zira babanızın da şiddet gösterdiği anlamına gelen bir ifadeniz var. bu onaylamadığım bir durum. dolayısıyla psikolojik destek, aynı zamanda rehabilite edici bir görev görebilir ve şiddet eğilimini köreltmesini sağlayabilir.

sorulara cevap:
1) maalesef yok. bir anda rahatlama diye bir şey yok. hayatına devam etmesi ve yaşadığı bu kötü deneyimi kademe kademe atlatması lazım. bu da, annenizle aynı çatı altında yaşarken çok zor. taraflardan bir tanesi ayrı bir yere taşınabilirse daha iyi olabilir.
2) avukata bulaşacaksanız minimum 4500 TL gözden çıkarmalısınız (taraf başına). en son bir boşanma davası alan arkadaşım (yeni büro açtı), avukatlık ücreti olarak 4500 TL istedi müvekkilinden. kaldı ki benim kendisine yolladığım bir işti. buna ek olarak yargılama masrafları filan da var, ondan bahsetmiyorum.
3) maddi durumları bilmediğim için tazminat/nafaka konusunda yorum yapamıyorum. o yüzden tarafların birbirinden nafaka/tazminat talebi olmadığını varsayarak devam edersek, anneniz kaybederse 3000 TL civarında yasal avukatlık ücreti + yargılama masraflarını öder. rakamdan çok emin değilim; çünkü normalde aile hukuku işi yapmıyorum. yasal vekalet ücreti nedir tam emin değilim.
4) bkz. ilk paragraflar. özetleyecek olursam şöyle:

- babanızın bu olayı atlatması için zamana ihtiyacı var. takdir edersiniz ki annenizi görmemesi lazım bu esnada. anneniz de aynı şekilde. özellikle de şiddet eğilimi olan bir insansa bir arada bulunmamaları daha doğru olacaktır.
- dava ise bunun tam tersi. 2-3 ayda bir duruşma olacak. annenizi görmese bile yaşadığı kötü tecrübeyi babanıza hatırlatacak bir olay dava. davanın da en az 1 yıl süreceği göz önünde bulundurulursa demek istediğim daha net anlaşılacaktır.
- parasal olarak da yıpratıcı bir süreç. bunu da hatırlatın. kendilerini anlaşmalı boşanmaya yönlendirmek için fiyatları şişirebilirsiniz. her türlü destek çıkarım :)

son olarak diyeceğim, olay çok can sıkıcı. faaliyet gösterdiğim bi alan değil; ancak herhangi bir ücret karşılığı olmaksızın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. yardıma ihtiyaç duyarsanız özelden mesaj atın lütfen.

allah sabır versin.

edit: altta haklı bir eleştiri gelmiş şiddet konusunda. bu yüzden ekleme yapmak istiyorum.

bu yazıyı, baba merkezli anlatıdan yola çıkarak yazdım. bir de baba, anneye hakikaten şiddet gösterdi mi yoksa iş avukatlık bir hal alırsa bu argüman olarak mı öne sürülecek kısmını tam anlayamadım. eğer ortada bir şiddet durumu söz konusuysa, yukarıdaki yazdıklarımın erkek şiddetini desteklermişim gibi algılanmasını istemem. yazının ilgili kısımlarına da bu doğrultuda eklemeler yaptım.
  • starborn  (22.03.16 15:55:06 ~ 16:10:41) 
Annenin aldatmasından onu suçlu bulup, babanın annene uyguladığı şiddeti neredeyse sallamıyor olman çok enteresan. Tam bir erkek birliği oluşmuş evde belli ki, altta bazı yorum yazanlar da bu kafada.. Yazık.


  • lcha  (22.03.16 15:58:22) 
arkadaşlar süper noktalara değinmişsiniz teşekkürler,

*öncelikle bir arkadaş özelden dedi ki:
"boşanma davaları çok kötü inan, yeri geldiğinde öyle bir dilekçe yazılır ki okuyunca sinirlenirsin bu ne cüret diye. annen aldattığı için çok yıpranmayabilir, sonuçta takip etmez, akışına bırakır belki bilmiyorum ama baban her dilekçe ile daha da çok yıpranır üstelik duruşmaya gitmeden."

bu tip yapıcı argümanlara ihtiyacım var. Neden baba merkezli anlatıyorum çünkü avukat avukat diye tutturan o. Şu an sessiz sedasız boşansalar ikisi de iyileşme sürecine girecek, diğer türlü her iki tarafın da yıpranacağını ve sonunda eline pek de bir şey geçmeyeceğini görmek için dahi olmaya gerek yok.

@van damme evet bencilim
@starborn sana özelden yazacağım zamanı gelince çok teşekkürler
@lcha şiddeti tabi ki sallıyorum, o yüzden bu olayı duyduğumdan beri en ufak tepki göstermedim anneme emin ol
  • confessions of an adman  (22.03.16 16:12:31 ~ 16:18:26) 
anne babası boşanmış biri olarak seni uyarıyorum, sakın aralarına girme, sakın arada kalma.

onlar birbirlerini boşayabilirler, ayrılıp bir daha birbirlerinin yüzünü bile görmeden yaşayabilirler. ama ne yaparsan yap senin anne-baban olark kalmaya devam edecekler.

öneri, aralarından çık. gerekirse kaç. üzülen sen olursun.
  • babilbaligi  (22.03.16 16:48:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.