[]

ev sahibinin yurt dışından kızı gelecekmiş

Selam,

ev sahibem yurt dışından kızım gelecek çıkın dedi. temmuza kadar da süre verdi ama ben bu hafta sonu taşınıyorum. dün ağzını yoklamam sonucunda da kızının eve yerleşmeyeceğini öğrendim. yani yeni bir kiracıya verecek.

detaylar,
5 sene önce ilk girdiğimde kira kontratı yaptık ancak kirayı hep elden verdim.
ilk aylar kira kontratına ödediğime dair imzalar attık ama ondan sonra uğraşmadık.
kirayı her zaman istediği oranda arttırdım.
kirası asla sarkmadı.

şimdi ben bu kadına ne yapabilirim? haklarım nelerdir?

not: "evden çıkma" demeyin lütfen. çoktan başka ev ayarladım haftasonu taşınıyorum.

 
kirayı elden vermek yerine bankaya yatırmak senin sorumluluğun, dolayısıyla ordan vuramazsın, onun dışında da evden çıkmama haricinde bi yaptırımın olabileceğini sanmıyorum.


  • animalman  (22.03.16 14:32:33) 
valla bana pek birşey yapamazmışsın gibi geldi. çünkü yeterli süreyi hatta fazlasını sana vermiş.tam olarak ne yapmak istiyorsun ki?

sen çıkacağını söyledin mi bu haftasonu? depozitonu geri alacak mısın mesela?
  • interview with the vampire  (22.03.16 14:32:52) 
kiraları yatırdığına dair ispatın var mı? kadına ibnelik yapacağım diye uğraşırken işin ucu sana patlamasın, 5 senelik borç çıkarmasın önüne? hem ne güzel 4 ay önceden haber vermiş sana. kızım gelecek diye bahane uydurmasına gerek bile yok, son 5 yılda ev kiraları her sene yasal zam oranı olan %10'dan daha fazla artış gösterdi. şu anda ona ödediğin kiradan çok daha fazlasına verecek yeni kiracılarına o evi muhtemelen.


  • Kovacic  (22.03.16 14:36:46) 
Anlamadigim temmuz'a kadar sure vermis, sen de zaten erkenden ev bulmussun gidiyorsun. Niye zarar vermek istiyorsun ki?

Cok icinden geliyorsa duvarlari falan kir balyozla :)
  • brkylmz  (22.03.16 14:36:56) 
anlaşılmayan nokta şu,

1. kadının bana yalan söylemesi canımı sıkıyor.
2. kadın bana ilk etapta süre vermedi. ben ev tuttuğumu diyince bunu söyledi.
3. kadın tabi ki başka kiracıya verecek. ancak bana en başta gelip kirayı arttıralım deseydi ben fit olacaktım.

özet bu.

genel görüş anladığım kadarıyla kadına bir şey yapamayacağım yönünde.

ancak bir sorum daha var.
kirayı bankadan yatırmak benim sorumluluğumda mı? ben kadına elden veriyorum, geriini ne yapıyorsa yapsın diye düşünüyorum ben.
  • teritori  (22.03.16 14:45:57) 
ilk etapta süre vermeyip ev tuttuğunu söyleyince neden temmuza kadar vakit veriyor? ben onu hiç anlamadım.
bir de bankaya yatırmanın avantajı ev sahibinin vergi kaçırmasını engellemek ve kiranı ödediğini belgeleyebilmek. hadi diyelim ki elden verdin, her ay makbuz alacaksın. o senin sorumluluğunda tabii ki.

Yalan konusunu da hiç çözemedim ben valla.
  • interview with the vampire  (22.03.16 14:49:09 ~ 14:52:50) 
vergisini vermemiş. ihbar ederim de, evden çıkma. ya da ihbar et.

sözleşme tarihin ne zaman? temmuza kadar sözleşme tarihi gelirse yazılı bir şey olmadığı için sözleşme otomatik uzadı evden çıkmıyorum de. gitsin ne ... yerse yesin.
  • [silinmiş]  (22.03.16 14:50:11) 
bişey yapmak zorunda mısın? ev ayarlamışsın. çık git gururunla.


  • kakao  (22.03.16 14:51:29) 
Olay olmuş bitmiş, yüksek ihtimal kadın çıkmanız için yalan söylemiş. Kira artışları çok olunca sizden o kadar artış alamayacağını düşünüp, bu yola başvurmuş.

Allah belanı versin deyip, yolunuza devam edeceksiniz.
  • kartallar yuksek ucar  (22.03.16 14:51:37) 
bir de ben bu kadının binasındaki ruhsat sorunları nasıl çözülür diye bir dünya destek oldum. proje harici uygulamalar sebebi ile yıkım kararı çıktı binaya nasıl çevirebilirler konusunda proje hazırlamalarında destek oldum. diğer mal sahipleri ile papaz iken kadının hakkını aradım filan.

şimdi böyle götlük yapması sinirimi bozuyor işte.

evden çıkmama gibi bir şey asla yapmam. karı kapı komşum aynı zamanda, onun stresi ve ezikliği ile oturamam orada.
  • teritori  (22.03.16 14:55:10) 
ha bir de şu var bak yine sinirlendim.

eylül ayında kadına "bakin xxx hanım, biliyorsunuz bebek geliyor, çocuğun odasına ona göre masraf yapacam. ben bu evde daha en az 3-4 yıl oturma niyetindeyim" dedim. kadın bana "siz benim çocuklarımsınız ne kadar isterseniz oturun tabi" dedi. şimdi durum bu noktada.
denyo ya
  • teritori  (22.03.16 14:56:18) 
kadini oldur, duvarlari kaniyla boya.

makul bi sure vermis mi cikman icin, vermis. ev bulmus musun, bulmussun. daha neyin kasintisi ki bu? tam ucuncu dunya ulkesi hikayesi, hicbisey kuralina gore degil, yine de kor topal dogru yol bulunmus, ona ragmen soyle de zarar vereyim boyle de oyuna getireyim pesindesiniz. ayip.
  • joelskellington  (22.03.16 15:03:55) 
yasal yoldan bı yaptırımınız olamıcak gıbı ama bana sorarsanız bunları aynen yuzune soylemenızdır.Nankörlüğün kralını yapmış kadın.Gercekten sinir bozucu.


  • nanelimonportakal  (22.03.16 15:22:41) 
abi kimse adamın derdini anlamamış. Adama yalan söylenmiş herif aldatılmış yani onun hırsında mevcut durumunu tamamen okudum ve analiz ettim bu durumda eğer depozitonuzu aldıysanız kapıları kırabilirsiniz yada lambaları kökünden makasla kesin. dolap kapakları yine en iyi hasar verilecek yerlerden birisidir.

eve hasar vermeden hırsımı alayım diyorsanız öyle bir seçenek yok sanırım. çocuk olayında büyük götlük yapmış.
  • gozu acik sevisen yahudi  (22.03.16 15:30:25) 
şu cevapları okuyunca aklıma direkt suriyeli çocuğu kaldırıp yere atan esnaf geldi. neyin hırsındasınız neyin öfkesi bu anlamıyorum. gerçekten.


  • kakao  (22.03.16 15:34:15) 
Biz kirada otururken yıllar önce başımıza gelmişti. Aynı zamanda komşumuz ve annemin yakın arkadaşı (!) olan ev sahibimiz bir anda nolduysa "1 aya kadar çıkın yurtdışından kardeşim gelecek" diye apar topar çıkardı evden. Kadın sürekli annemi arayıp baskı yapıyodu hemen çıkalım diye. Sonra biz taşındık ama çıktığımız eve ne kadının kardeşi geldi ne bişey. 2 ay boyunca boş durdu. Ev sahiplerinin böyle şerefsizlikleri olabiliyor, aldırmayın, kadın pis bir yalancıymış, siz kendi seviyenizden ödün vermeyin.


  • ambrosia  (22.03.16 16:16:00) 
ya amına kodumun konusu nerelere geldi arkadaş.

ben kısaca bu kadın beni evden kızım gelecek bahanesi ile çıkardıktan sonra gidip de normal bir kiracıya verebilir mi demek istedim.

ne hırsım kalmış, ne sadistliğim.

kardeşim ben sene başında dünyanın masrafını yaptım eve kızım doğmadan önce, şimdi bu karı beni böyle bir bahane ile şutluyor evden. haklarım nelerdir diyorum gelmiş bana bıt bıt yapıyorsunuz.
  • teritori  (25.03.16 06:54:33) 
Yukarıda yazılmış. Kadın size "kızım geliyor çık" dediyse başka birine kiraya verirse suçlu duruma düşer. Ancak bunu ispatlayabilmeniz lazım. İspatlayabiliyorsanız, uğraşmak istiyorsanız mahkemeye verin.

Ancak siz başka bir ev tutmuşsunuz. Çıkmaya hazırsınız. İspat için normalde sizin "çıkmam" demeniz lazımdı. Ev sahibinin de "kızım geliyor" diye ihtar çekmesi gerekirdi.

Bu saatten sonra bence içinizdekileri güzelce bir suratına söyleyip, çekip gidin. Çok takmamak lazım böyle şeylere.
  • kartallar yuksek ucar  (25.03.16 08:37:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.