[]

PC üzerinde kullanabileceğim Anlık Mesajlaşma (IM) programları?

şirkette facebook vs gibi sosyal siteler kapalı, telefon üzerinden bağlanıyorum ihtiyaç duyduğumda. ama telefonum eskidiği için de artık şarjı dayanmıyor ve iletişim için whatsapp'ı vs'yi de kullanamaz hale geliyorum.

şimdi arayışında olduğum şey şu. kullanımı kolay, öncelikle browser üzerinden bağlanılabilen, ya da portable tarzı kurulum gerektirmeden çalıştırılabilen mesajlaşma aplikasyonları arıyorum. mesaj geldiğinde ufak bir uyarı versin mesela, link vs paylaşılabilsin, o bana yeter.

the bokpüsür messenger gibi kimsenin bilmediği ve kullanmadığı şeyler değil ama aradığım, çünkü gerektiğinde her zamanki arkadaşlarımla bir şeyler paylaşmam gerekiyor ve sırf bunun için yeni bir messenger appi kimseye kurduramam.

umarım derdimi açıkça anlatabilmişimdir ve umarım bizim şirketin bloklamadığı bir messenger'a denk gelebilirim.

not: tekrar sayayım; facebook komple site olarak, whatsapp web hem bloklu hem de saçma bişey zaten aynı zamanda telefonu da meşgul ettiği için, gtalk, yahoo messenger vb mail messengerları bloklu. skype özel izinle kurulabiliyor ancak ve öyle bir durumum yok :\ başka da aklıma gelmedi...

şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler!

 
hangouts. android kullanan herkesin bir gmail'i var, doğal olarak hangouts'u da. bilgisayardan gmail hesabına erişip(mail.google) ya da uygulamadan kullanılabiliyor.

hangouts için eklenti indirmeye de gerek yok, mail.google.com'dan oturum açınca sayfanın solunda hangouts kişilerini görebilirsin. eklemek için arama çubuğuna kişinin mail adresini yazıp aratman yeterli, kişi kartı olarak görünüyor ve oradan ... ile hangout yapına basınca konuşma listesine ekleniyor.
  • baba jo  (22.03.16 10:44:39 ~ 10:52:03) 
Pushbullet


  • ilkdefa  (22.03.16 10:46:03) 
hangouts +1
telefon tablet her yerde kullanabiliyorsun kurulumu kısa skype gibi kasmıyor. pc için chrome eklentisi indireceksin.

whatsapp'ı web'den de kullanabilirsin.
  • dedim dedim de kime dedim  (22.03.16 10:48:13) 
aradığın şey slack


  • tescillimarka  (22.03.16 10:49:26) 
Telegram +1

Slack bu aradığınız iş için biraz fazla bence, hangouts ben oldum olası ısınamadım.
  • gozu acik sevisen yahudi  (22.03.16 11:08:46) 
viber desktop.


  • uuth  (22.03.16 11:50:27) 
kesinlikle telegram


  • safepassage  (22.03.16 13:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.