[]

kira artış oranı

agustos 2014 te kiracı olarak bir eve tasındık. gecen agustos ayında zam yapılmadı, ev sahibi gecen ay vefat etti. bu ay oglu aradı zamı nasıl yapalım diye, dedim zam konusulmadı falan diye. olur mu oyle sey dedi. sonra bakarız diye kapattık telefonu. bi de soyle bi imada bulundu ama emin degilim ondan da, hani gecen agustosta yapmadık bir kac ay bekleyelim diye, sanırım gecen agustosu simdi ,digerini de onumuzdeki agustosta yapalım gibi.
boyle bisey yapabilir mi? kontratı bulamadım orda zamla ilgili ne yazılmıs diye de.
su teklifte buluncam ben de, madem zam yapcaz. simdi mart ayında yapalım zammı tefe tüfe neyse oranı , bu yapılan sozlesmede 1 yıl sonra tekrar yine o zamanki orana gore her sene mart ayında devam etsin.

bi de zam oranı neye gore yapılıyor. bana aynı sene icinde 2 kere zam yaptıramaz de mi?

 
%10'u geçemez kira artışı. 6 ayda bir zam yapılabilir.

Bana herif sizi çıkartmaya çalışıyor gibi geldi.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (21.03.16 23:38:19) 
Yılda bir*


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (21.03.16 23:39:04) 
6 ayda bir mi yılda bir mi?


  • therevo  (21.03.16 23:39:59) 
Bu tarz şeylerde biraz empati iyidir, kendinizi karşının yerine koyun.

Ev sahibi size zam yapmıyorum mu dedi, yoksa adam hastalık vs. uğraşamadığı için aramadı siz de zam yapmadınız mı? Sizin bir ay önceden arayıp, adam müsait olmasa bir %10 civarında uygun bir zam yapmanız lazımdı.

Oğlu ile konuşup, ağustosa kadar idare edin, %15-%20 bir zam yapalım deyin. Ev kiraları çok arttı. Yeni eve çıkmanız zararınıza olur...
  • kartallar yuksek ucar  (21.03.16 23:46:30) 
Yılda 1 kez ÜFE oranını geçmeyecek şekilde zam yapabilir. Kira kontratınızda yazanlar bunu değiştirmez.


  • megalomaniac  (22.03.16 00:03:16) 
kartallar yüksek uçar + 1

geçen sene neden zam yapılmadığını anlayamadım ? Adam hasta diye ilgilenemedi dolayısıyla zam yapmadıysanız burada ev sahibi haklı.

bu işin hakkaniyeti 2015 agustos da zam yapılmış gibi aradaki farkıda ev sahibine ödemelisiniz, bu ağustosda da yine zam yapmalısınız.

Ama dediğim gibi geçen sene neden zam yapılmadığını bilmiyerek yorum yapıyorum!
  • oscar  (22.03.16 00:04:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.