[]

Uluslararası makale ve atıf sayısı

Celal Şengör 10 uluslararası makale ve 100 atıf alanlar prof olmalı gibi şeyler söylediği için merak ettim. Öncelikle uluslararası makale nedir? Bir Türk hocanın kaç uluslararası makalesi var ve kaç atıf almış öğrenmek mümkün mü?




 
www.scopus.com gibi bir veri tabanından arama yapabilirsiniz. Hocanın bahsettiği uluslararası kelimesi yabancı ülkeler tarafından ciddiye alınmış anlamında. Makale yazmak ve atıf almak kolay bir iş değil. Hoca kendi başarılı diye öyle konuşuyor. Ayrıca bu alandan alana değişebilir. Ben makine mühendisliği okuyorum, bizim hocalar 100 bin TL harcayıp bir proje yapıyor ve bunun sonucunda makale yazabiliyorlar. Ama sözel bir bölümde makale yazmak çok daha masrafsız, ayrıca bana göre çok daha kolay.


  • dissendium  (21.03.16 22:55:25) 
Uluslararasi makale, onde gelen veritabanlarinca taranan dergilerde yapilan yayinlardir. Atif ise diger makalelerin o makaleye referans gostermesidir. Turkiye'de Celal Sengor'un verdigi rakamlar hayal tabii ki. Yine de varolan kriterler cogu yerde yetersiz, cunku belirleyiciler de yetersiz. Link verilmis zaten.

Not: Sosyal bilimlerde atif alabilecek ve uluslararasi dergilerde yayinlanacak makale yazmak genellikle daha zordur, o yuzden cogu zaman sosyal bilimlerde kriterler dusuk olur. Fen bilimciyim.
  • evrim halkasi  (22.03.16 02:29:33 ~ 02:30:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.